Arıcak`ta Meyvecilikte Aşı Teknikleri Çalıştayı Başladı

Arıcak Kaymakamlığı koordinesinde Arıcak İlçe Tarım Müdürlüğünce Meyvecilikte Aşı Teknikleri Çalıştayı düzenlendi.

Arıcak`ta Meyvecilikte Aşı Teknikleri Çalıştayı Başladı

Arıcak Kaymakamlığı koordinesinde Arıcak İlçe Tarım Müdürlüğünce Meyvecilikte Aşı Teknikleri Çalıştayı düzenlendi.

            Arıcak Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen çalıştay dün saat 10:00 Arıcak Kaymakamlığı toplantı salonunda başladı.

Üzüm Çalıştayına; Arıcak Kaymakamı Mevlüt ŞEKERCİ, Arıcak İlçe Belediye Başkanı Ferit YILDIRIM, Üçocak Belde Belediye Başkanı YILMAZ YEGÜL, Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Tarımsal Arazi Alt Yapı Değerlendirme Şube Müdürü Nizamettin ÇETİNER, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz ATAŞ, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selçuk BAYSAL, Keban İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaeddin SEÇKİN, Kovancılar Zıraat Odası Başkanı İzzet DEMİRAL, Meyvecilikte Aşı Teknikleri konusunda Uzman Zıraat Muhendisi Selahattin YILMAZ, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Çalıştayın Açılış Konuşmasından sonra, İlçe Kaymakamı Mevlüt ŞEKERCİ İlçenin iklimi ve toprak yapısı meyveciliğe elverişlidir. Bu amaç ile meyvecilikte aşı teknikleri konusunda uzman olan Selahattin YILMAZ tarafından siz katılımcılara bilgilendirme yapılacaktır. Ayrıca Kovancılar Ziraat Odası Başkanı İzzet DEMİRAL’a ziraat odasına kayıtlı olan çiftçilerimizin iş ve işlemlerini gerçekleştirmek amacı ile ilçemizde personel görevlendirilmesi talebinde bulunmuştuk. Kendileri de İlçemize haftanın bir günü ilçe tarım müdürlüğümüze bir personel gönderiyor ve bu personel marifetiyle ziraat odası ile ilgili işlemler burada hallediliyor. Bizlerin ve siz çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırdılar, sağ olsunlar.  Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyor. Çalıştayımızın faydalı ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

Çalıştay 3 gün sürecek. ilk gününde Uzman Selahattin YILMAZ tarafından Aşı Teknikleri konusunda teorik anlatım yapıldı. Daha sonra çalıştaya soru cevap şeklinde devam edildi.

Çalıştayın ikinci ve üçüncü gününde uzmanlarca arazide  görsel olarak aşı çalışması ile çalıştaya katılan çiftçilerimize Selahattin YILMAZ tarafından yazılan kitap ile çakı dağıtımından sonra çalıştay sona erecektir.

Paylaş: