Şehit sayısı 18'e yükseldi

Siyonistlerin "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne katılan Filistinlilere yönelik saldırılarında şehit sayısı 18'e yükseldi.

Şehit sayısı 18'e yükseldi

Advert

Filistin'de "Büyük Dönüş Yürüyüşü" sırasında geçtiğimiz cuma günü yaralanan bir gencin daha hayatını kaybetmesiyle, siyonistler tarafından şehit edilenlerin sayısı 18'e yükseldi.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, yürüyüşler sırasında yaralanan Faris er-Rekib (29) isimli Filistinlinin şehit olduğunu böylece cuma gününden bu yana şehit edilen Filistinlilerin sayısının 18'e yükseldiğini kaydetti.

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılında siyonist işgale karşı cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi ile işgal altındaki toprakların sınırında barışçıl gösteriler düzenliyor. Siyonistler ise 1948 yılından bu yana topraklarından sürgün edilen, 1976 yılında topraklarının büyük bir bölümüne el konulan, sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006’dan beri de Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını talep eden halka gerçek mermilerle saldırıyor.

Gösterilerin başladığı ilk günden bu yana 18 Filistinli siyonistler tarafından şehit edilirken, 750'si mermilerle olmak üzere bin 500’den fazla Filistinli de yaralandı.

Öte yandan Filistinliler gösterilerine altı hafta boyunca devam etmeyi planlıyor. (İLKHA)

Advert

Paylaş: