Avrupa Yetim-Der'den binlerce Afrikalıya yardım eli

Avrupa Yetim-Der'den binlerce Afrikalıya yardım eli

Avrupa Yetim-Der'den binlerce Afrikalıya yardım eli

Advert

Avrupa Yetim-Der, Kenya'da yüzlerce katarakt hastasını tedavi ederken ülkenin kıtlık yaşanan bölgelerinde de Ramazan ayı dolayısıyla sıcak yemek ve gıda yardımında bulundu.

 

Uluslararası İnsani yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Kenya'nın Garissa bölgesinde Ramazan ayı dolayısıyla katarakt ameliyatı ve gıda yardımlarında bulundu. Ramazan ayında yetim ve ihtiyaç sahiplerinin iftar ve sahur sofralarına katkıda bulunarak mutluluk kaynağı olmaya devam eden kurum, karatarkt ameliyatları, gıda yardımı ve sıcak yemek yardımlarıyla Afrika'nın birçok bölgesinde yürüttüğü projeleri hayırseverlerin desteğiyle sürdürüyor.

Kenya'nın Garissa şehrinde bulunan Najah ve Alfaruk yetimhanelerinde kalan 1500 yetime sıcak yemek ulaştırdıklarını belirten Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Ramazan ayı boyunca yapacakları organizasyonlar ile Dünyanın birçok bölgesinde gıda yardımları ve iftar yemekleri vermeye devam edeceklerini belirtti.

320 hastanın tedavi ve ameliyatları yapıldı

Daha önce Afrika'da yüzlerce katarakt ameliyatı gerçekleştirdiklerini ifade eden Ateş, Kenya'nın Garissa şehrinde 320 hastanın teşhis, tedavi ve ameliyatlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Ateş, görme bozuklukları yaşayan binlerce Afrikalının katarakt ameliyatı olmak için beklediğini, Avrupa Yetim-Der olarak kendilerine yapılacak müracaat ve bağışlar neticesinde Katarakt ameliyatlarının devam edeceğini vurguladı.

Garissa şehrinin kırsal bölgelerinde yaşayan mağdurlar için yüzlerce gıda paketi hazırlatarak ulaştırdıklarını sözlerine ekleyen Ateş, Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerinin sofralarına katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin  desteklerini beklediklerini söyledi.

Katarakt Afrika'da neden çok yaygın?

Afrika'da beslenme ve iklim koşulları sebebiyle pek çok insan genç yaşta katarakt olarak görme yeteneğini kaybediyor. Göz doktorlarının ve tedavi imkânlarının yetersizliği de buna eklenince özellikle kırsal kesimlerde birçok hasta, ameliyat olamadan karanlığa mahkûm yaşamak zorunda kalıyor.  1,05 milyar nüfuslu Afrika'nın yüzde 1'nin görme özürlü olduğu belirtiliyor. 

Katarakt nedir?

Tüm dünyada daha çok yaşlılarda görülen bir hastalık olarak bilinen katarakt, göz içindeki lensin saydamlığını kaybederek bulanık bir görünüm alması durumuna deniliyor. Hastalık tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olabiliyor. (Hamza Korkut - İLKHA)

 

 

Advert

Paylaş: