Yurtdışında oy kullanımı bugün başladı

Yurtdışında oy kullanımı bugün başladı

Yurtdışında oy kullanımı bugün başladı

Cumhurbaşkanı ve 27’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin ilk turu için oy verme işlemleri bugün Almanya, Avusturya ve Fransa’daki temsilciliklerde ve gümrük kapılarında başladı.

Dışişleri Bakanlığı, yurtdışında düzenlenecek Cumhurbaşkanı Ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin duyuruda bulundu.

Dışişlerinden yapılan duyuruya göre, Cumhurbaşkanı ve 27’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin ilk turu için Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı vatandaşların oy verme işlemleri bugün Almanya, Avusturya ve Fransa’daki temsilciliklerde ve gümrük kapılarında başladı. Oy verme işlemleri dış temsilciliklerde 19 Haziran 2018; gümrük kapılarında ise 24 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek.

Dış temsilciliklerde oy verme işlemleri yerel saatle 09:00-21:00 arasında; gümrük kapılarında ise 24 saat süreyle, 24 Haziran 2018, Pazar günü saat 17:00’ye kadar devam edecek.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı vatandaşlar, oy kullanabilecekleri dış temsilciliklerin oy verme tarihlerini ve seçim yapılacak yerlerin adreslerini içerir listeyi ve yurtdışı seçmeni olup olmadıklarını YSK’nın internet sayfasında öğrenebilecek.

Yurtdışı seçmenin bu listeye göre herhangi bir temsilcilikte veya gümrük kapısında oy kullanması mümkün olacak. (Fırat Arslan- İLKHA)

Paylaş: