Elazığ`da Mobil Kanser Tarama Aracı Hizmete Girdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kanserde erken teşhis amaçlı olarak hazırlanan Mobil Kanser Tarama Aracı, düzenlenen bir etkinlikle halkın hizmetine sunuldu.

Elazığ`da Mobil Kanser Tarama Aracı Hizmete Girdi

Dün Sağlıklı Hayat Merkezi önünde düzenlenen ve basın mensupları tarafından takip edilen etkinliğe İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ramazan Gürgöze, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Abdulkadir Kantarcıoğlu, idareciler ve çalışanlar  katıldı.

Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı olan Ekim ayında hizmete girmesi ile ayrı bir önem kazanan Mobil Kanser Tarama Aracı hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit POLAT yaptığı açıklama da

“Kanserlerde önemli olan erken teşhis edilmesidir. Birçok kanser hastalığı erken tesisle tedavi edilmektedir. Sağlık Bakanlığı da kanserlerde erken teşhis çok önem vermektedir. Biz Müdürlük olarak bütün sağlık merkezlerimizde hastanelerimizde sık görülen rahim, meme ve kolon kanserlerine yönelik tarama testleri uygulamaktayız. Bu bağlamda Elazığ olarak kanser taramaları konusunda iyi bir yerdeyiz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bir yenilik yaptık. Bu verimliliğimizi daha da artırmak için mobil kanser tarama aracını yaptık. Bu araçta dijital mamografi monta edildi. Kanser taramasını yaptıramayan vatandaşlarımızın kapısına kadar gideceğiz. Bu taramaları yaptıracağız” şeklinde konuştu.

Mobil Kanser Tarama Aracı ile herhangi bir ücret alınmadan hizmet verileceğini belirten Doç. Dr. POLAT sözlerinin devamında şunları dile getirdi;

 “ Benim halkımızdan isteğim özellikle sık görülen kanserlerin taramalarını yaptırmalılar. Bu taramalar ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır. Bu konuda duyarlı olmalarını özellikle istirham ediyorum. Bu araçla da gelemeyen araçların kapısına kadar gidip tarama testlerini yapacağız. Bu amaçla düzenlediğimiz Mobil Kanser Tarama Aracımızın Elazığ'a hayırlı ve uğrulu olmasını diliyorum” dedi.

Elazığ ilinde kanser tarama faaliyetleri daha önce Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ`a kısa bir dönem için gönderilen Mobil Kanser Tarama aracı ile yapılmaktaydı. İl Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Elazığ ilinin hizmetine sunulan Mobil Kanser Tarama Aracı ile bundan sonraki faaliyetlerimiz yıl içerisinde yaygın bir şekilde devam edecektir.

Paylaş: