Palu`da Rafting Heyecanı

Palu`ya Elazığ Valisi ve beraberinde gelen arap turistler rafting yaptı, tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Palu`da Rafting Heyecanı

Elazığ Valiliği ve Fırat Kalkınma Ajansı organizesiyle körfez ülkelerinden kente gelen turizmcilerin duraklarından biri de tarihi ve kültürel zenginliği içinde barındıran Palu oldu. İlçede Vali Kaldırım’ın eşlik ettiği kafile Murat Nehrinde rafting yaptı. Yaklaşık bin yıl önce inşa edilen tarihi Palu köprüsünün altından rafting yaparak geçen turizmciler heyecanlı anlar yaşadı.

Murat Nehri’nin bu sene rafting parkuru olarak ilan edildiğini anımsatan Vali Kaldırım; “Burada güzel bir proje icra edildi. Hem rafting malzemeleri getirildi hem de burada bir yürüyüş alanı oluşturuldu. Aktiviteleri çeşitlendirme projelerimiz var. Murat Nehri önemli bir destinasyon alanı ve bu tür aktiviteleri yapmak turistler için son derece ilgi çeken, cazibe oluşturan merkez olmaya aday” dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Vali Kaldırım, “Müthiş bir derinlik var. Misafirperver insanları, doğası, müziği ve gastronomisi zaten mükemmel Elazığ, dolayısıyla tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, musikisiyle ve su varlığıyla A’dan Z’ye turizm sektörü için gerekli olan her şeye sahip yeni ve bakir bir alan” ifadelerini kullandı.


 

Paylaş: