Elazığ`da Okul&Cami Buluşmaları 3 Yaşında

Elazığ ilinde İl Müftülük ve İl Milli Eğitim ortaklaşa Okul-Cami buluşmasına bir programla tekrar start verdi.

Elazığ`da Okul&Cami Buluşmaları 3 Yaşında

Advert

3 yaşında olan Okul&Cami buluşmalarının 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı başlangıcı Vali Çetin Oktay Kaldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri, Okul Müdürleri, Din Görevlileri, Öğretmenler ve Öğrencilerin katılımıyla Mevlana Camiinde yapıldı.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar

Kaya Karakaya Fen Lisesi öğrencilerinden Buğra Oğuz’un proje ile ilgili konuşması ile başlayan programda, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk öğrencilere “Bu proje ile okullarda gördüğünüz dersleri burada uygulayarak öğrenmenizi hedefliyoruz. Rabbimiz “Biz size yeryüzünü mescid kıldık” buyuruyor. Benim sizden istediğim camilerimize sahip çıkmanız. Buralar sizlerle kıymetlenecektir.” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya bu proje ile; “Okul ile Camiyi, Öğretmen ile Din Görevlisini, Bilim ile İrfanı buluşturmayı amaçlıyoruz. Çünkü geleceğimiz sizlersiniz. Bu toplumun Vatan, Bayrak, Din sevgisi, büyüklere saygı, küçüklere sevgi vb. değerlerini sizler yaşatacaksınız.” dedi. 

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi
Sarıkaya, konuşmasının sonunda öğrencilerden boş zamanlarında ödev yapmak ve kitap okumak için camilere gelmelerini istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül ise Okul&Cami Buluşmaları projesini çok anlamlı bulduğunu ifade ederken bu projenin Ashâb-ı Suffe’yi aklına getirdiğini belirtti. Aranızdan Vali, Milletvekili ve Öğretmenler çıkacak. Siz olmazsanız camilerimiz yetim ve öksüz kalır.

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Manevi değerlerimiz, Devlet geleneğimiz ve toplumumuz açısından bu projenin ne denli kıymetli olacağı hakkında İl Müftümüz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz kıymetli bilgiler verdiler. İnşallah bu proje 2023’e kadar değil sürekli devam eder. En önemli varlığımız siz gençlersiniz.” dedi.

Programın sonunda öğrencilere “Okul&Cami Buluşmaları” kapsamında kitap ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

 

 

Advert

Paylaş: