"Yargıtay’ın bu kararı ile Türkiye cezalandırılmıştır

Yargıtay'ın, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasından mahkumiyet kararı verdiği HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, “Bu onama ile biz değil; kardeşliği ve huzuru için mücadele verdiğimiz Türkiye cezalandırılmıştır.” dedi.

Advert

Yargıtay'ın, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel ve Gazeteci Fikret Gültekin hakkında mahkumiyet kararı vererek imza attığı skandal karara ilişkin, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin’den ilk tepki geldi.

FETÖ’cü emniyet ve yargı mensuplarının oluşturduğu gülünç ve uyduruk dosyadan kendilerine verdikleri cezayı, Yargıtay’ın onadığını sosyal medya hesabı Twitter üzerinden duyuran Şahin, bu kararın bir kez daha memlekette asıl sorunun temel kaynağının devlet olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Dava arkadaşlarıyla daima "adalet, kardeşlik ve huzur" dediklerini sözlerine ekleyen Şahin, bu kutlu davayı sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Şahin, “2011 yılında FETÖ’cü emniyet ve yargı mensuplarının oluşturduğu gülünç ve uyduruk dosyadan bize verdikleri cezayı, Yargıtay onadı. Memlekette olmayan ‘adalet’ bir yara daha almış olmakla birlikte, bu onama ile biz değil; kardeşliği ve huzuru için mücadele verdiğimiz Türkiye cezalandırılmıştır.” dedi.

“Devletin zulümde ısrar etmesi; binilen dalın kendi eli ile kesilmesidir”

Devlet içinde adaleti istemeyenlerin olduğuna dikkati çeken Şahin, “Bu karar bir kez daha gösterdi ki bu memlekette asıl sorun ve toplumsal sorunlarımızın temel kaynağı devlettir; devlet içinde adaleti ve ilişkili olarak kardeşliği, huzuru istemeyenlerdir. Yargı terazisini adaletle değil, yanlış siyasi ve ideolojik hesaplarla kullananlardır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’, ‘adalet mülkün temelidir’ düsturları, devletin ancak adaletle, insanı yaşatmakla ayakta kalabileceğini gösterirken ve tarih de buna şahitlik ederken; devletin zulümde ısrar etmesi; binilen dalın kendi eli ile kesilmesidir.” ifadelerini kullandı.

“Bu kutlu davayı sürdürmeye devam edeceğiz”

Son olarak ödedikleri bedellerin karşılığını ahirette alacaklarını söyleyen Şahin, “Aldığımız cezalara ve uğradığımız zulümlere rağmen ben ve bu davaya inanmış bütün dava kardeşlerimiz; memleket için ‘adalet, kardeşlik ve huzur’ dedik, bundan sonra da bunları bayraklaştırmaya ve bu kutlu davayı sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki ödediğimiz bedeller, er veya geç dünyada adaletin tesisine, ahirette cennete vesile olacaktır inşallah.” sözlerine yer verdi. (Ramazan Casuk-İLKHA) 

 



 

Advert

Paylaş: