Palu`da Doğum Hastasına Giden Ambulansta Neden Kadın Hemşire Bulunmaz

Palununsesi site Editörü ve yazarı Murat Polat`ın yazısı

Palu`da Doğum Hastasına Giden Ambulansta Neden Kadın Hemşire Bulunmaz

Advert

12 Aralık günü Köyüm olan Gökdere (Erdürek) Köyünden evimi akrabalarım arayarak doğum yapan hastalarının olduğunu ve ambulans için aramamı rica ettiler. Bizzat kendim arayarak hastanın doğum hastası olduğunu belirterek ambulansın ona göre yola çıkması gerektiğini söyledim. Ambulans köye varana kadar süreklide iletişim içerisinde olduk. Benimle konuşan erkek bir personeldi. Ambulans sağolsun tam zamanında olay yerine vardı.

Hasta yakınları hastaya müdahale etmesi için bir bayan hemşire beklerken, araçtan inenlerin hepsinin erkek olmasına şaşırdılar. Sormuşlar “sizde bayan personel yok mu? Hastanın doğum hastası olduğunu bilmiyor musunuz? Bizim topraklarda ve dinimizde erkeklerin doğum hastasına müdahale etmeyeceğini bilmiyor musunuz?”

Verdikleri cevap ise soranları daha bir şaşırtmış; “ Bugünkü nöbette Bayan Hemşire yok. Nöbette biz vardık ve geldik.” 

Bu cevaba güler misin, ağlar mısın. Tabi hasta yakınları kendileri hastayı araca bindirmişler. O şekilde hastayı Kovancılar Devlet Hastanesine kaldırmışlar.

Peki yolda doğum gerçekleşseydi o erkekler mi müdahale edecektiler.

Nöbet listesini yapan kişiler hiç Allah korkusu taşımaz mı?

İnsanların hassasiyetine neden dikkat edilmez.?

Memleketimizin bu hassasiyetlerini dünya alem biliyor, bilinen bu gerçeklere rağmen neden bu hassasiyetlere gereken önem verilmez.

Sizlere son sözüm  : ALLAH`tan Korkun vallahi öleceksiniz ve öldüğünüz gibi dirileceksiniz. Yaptıklarınızdan hesap vereceksiniz. Bunun şuurunda olarak hareket edin. İnsanların dini ve manevi hassasiyetlerine dikkat edin. Araçta bir bayan hemşire bulundurmak bu kadar zor mu? Hakikaten diyecek kelam bulamıyorum.

Advert

Paylaş: