Gökdere Köyündeki Doğum Hastası İle İlgili Yeni Açıklamam

Palununsesi Sitesi Editörü ve Yazarı Murat Polat`ın "PALU`DA DOĞUM HASTASINA GİDEN AMBULANSTA NEDEN KADIN HEMŞİRE BULUNMAZ" Yazısından sonra gelen tepkilere yaptığı açıklama

Gökdere Köyündeki Doğum Hastası İle İlgili Yeni Açıklamam

Bugün “Palu`da doğum hastasına giden ambulansta neden kadın hemşire bulunmaz” adlı yazımda sonra yapılan yorumlar ve 112 Acil Personellerinin şahsımı arayarak veya site üzerinden özelde mesaj yazarak yaptığım görüşmelerden sonra bir açıklama yapmam hasıl oldu.

Şunun altını çizerek söylüyorum; yazdığım yazıda, gece gündüz çalışan Sağlık Personelini ve özellikle 112 Acil Servis çalışanlarını, asla ve kat`a hedef almadım, almamda. Yaptıkları hizmetler her zaman takdire şayandır. Verilen maaşı annelerinin ak sütü gibi helal ettiklerinden miskali zerre kadar şüphem yoktur. Fakat özellikle kovancılarajans sayfasında yapılan yorumlara baktığımda, 112 acil servisi çalışanları anlaşılmaz bir şekilde kendini savunma pozisyonuna almış, bazen şahsıma hakaret edecek kadar ileri gitmişlerdir. Yaptıkları bu yorumlara cevap vermememin nedeni yapmış oldukları takdire şayan hizmetleridir. Canları sağolsun.

Benim yazımın esas vurgusu personel değil, sistemi ve sistemi yanlış işleten sorumlulardır. %99 müslüman olan bir memlekette, bir köye doğum hastası alacaksınız. Elbette nöbetçi kimse gidecektir. Bunlara sözüm olmaz olamaz. Ama o personeli gönderen bölgenin hassasiyetini bilmeli, ona göre personel istihdam etmelidir. Personel eksikliğini elbette gidermelidir. Bizim sözümüz onlaradır. Bu konuyu eleştirdik ve tekrar ederse eleştirmeye devam etmeye hatta Ulasal basına kadar konuyu taşımaya kararlıyız. Amma Personele sözümüz yoktur olamaz. Personel bu haberi kendi üzerine lütfen almasın.

Bir diğer konu şudur; bizim bölgemiz İslami hassasiyetlere sahip bölgelerdir. Her yerin kendine göre bir dokusu vardır. Haberimiz sadece bu hassasiyeti dile getirmiştir. Bu hassasiyeti dile getirmemizden de daha doğal bir durum olmaz olamaz. Sadece haberin temel nedeni de budur. Bu hassasiyete dikkat edilirse problem kendiliğinden ortadan kalkar.

Paylaş: