Mustafa Şentop TBMM Başkanı seçildi

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, 3'üncü turda aldığı 336 oyla 29. Meclis Başkanı seçildi.

Mustafa Şentop TBMM Başkanı seçildi

TBMM Genel Kurulu'nda Meclis başkanlığı seçimi yapıldı. Oylamanın 3'üncü turunda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, 336 oyla TBMM Başkanı seçildi.

TBMM Genel Kurulu, 29. Meclis Başkanını seçmek için Celal Adan Başkanlığı'nda toplandı. AK Parti'nin adayı Mustafa Şentop, CHP'nin adayı Engin Altay, HDP'nin adayı Serpil Kemalbay ve İYİ Parti'nin adayı İmam Hüseyin Filiz olurken MHP aday göstermeyerek AK Parti'nin adayını destekleme kararı aldı. Meclis başkanlığına aday olan AK Parti Milletvekili Nevzat Şatıroğlu ise oylamaya geçilmeden adaylıktan çekildi.

528 milletvekilinin oy kullandığı ilk turdaki oylama sonucunda AK Parti'nin adayı Mustafa Şentop 322, CHP'nin adayı Engin Altay 120, HDP'nin adayı Serpil Kemalbay 45, İYİ Parti'nin adayı İmam Hüseyin Filiz 35 oy aldı. 6 oy ise geçersiz sayıldı. Hiçbir aday 400 oy şartının sağlayamadığı için ikinci tura geçildi.

2'inci turda da 400 oy şartı aranırken, 2'inci turdaki oylama sonucunda AK Parti'nin Şentop 333, CHP'nin adayı Altay 126, HDP'nin adayı Kemalbay 46 ve İYİ Parti'nin adayı Filiz 35 oy aldı.

İkinci turda da adayların hiçbiri TBMM Başkanı seçilmek için gerekli olan üye tam sayısının üçte iki (400) çoğunluğuna ulaşamadı ve üye tam sayısının salt çoğunluğunun (301 oy) arandığı 3'üncü tura geçildi.

Meclis Başkanlığı seçiminin 3'üncü turunda 336 oy alan Mustafa Şentop, Meclis'in yeni başkanı seçildi. CHP'nin adayı Engin Altay 124, HDP'nin adayı Serpil Kemalbay 46 ve İYİ Parti'nin adayı İmam Hüseyin Filiz 33 oyda kaldı. (İLKHA)

 


 

Paylaş: