Yeniden yargılanma talebine rağmen adım atılmamış olması kabul edilemez-VİDEO

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu, 28 Şubat darbesinin yıldönümü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında, mağdur mahkumların yeniden yargılanma talebine rağmen adım atılmamış olmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Yeniden yargılanma talebine rağmen adım atılmamış olması kabul edilemez-VİDEO

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu (ELHAK), 28 Şubat darbesinin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

HABERİN VİDEOSU

Basın açıklamasını Platformun dönem sözcüsü Metin Kılıç okudu.


Mısır’da, Sisi cuntası tarafından İhvan mensubu 9 gencin dam edilmesine değinen Kılıç, "Mısır’da, 2013 yılında seçilmiş hükümete karşı, binlerce sivil katledilerek gerçekleştirilen kanlı Sisi darbesinden bugüne yüzlerce masum insan idam edildi ve edilmekte. Darbeci Sisi yönetimi vahşi işkenceler ve düzmece mahkeme kararlarıyla kendi darbeci sistemini koruma adına, tüm dünyanın gözleri önünde idamı bir silah olarak kullanmaya devam etmektedir. Çağdaş Firavun düzenini ayakta tutmak için, Mısır’ı adeta bir açık hava hapishanesine çeviren Sisi, bütün bunları demokrasi havarisi(!) Batının ve işbirlikçi Müslüman ülkelerin destekleriyle gerçekleştirmektedir. Daha geçen hafta şehid edilen 9 gencin idamlarının hemen ardından, Avrupa –Arap birliği toplantısının Mısır’da yapılması, darbenin ve idamların destekçisi olduklarının açık ve utanmazca bir ilanıdır.  Bu açık destekten güç alan Sisi yönetimi, bugünlerde çok sayıda hafızı ve 6 genci daha idam etmeyi planlamaktadır. Batının vicdanına sığınan İslam dünyasını kınıyor, ikiyüzlü Batı dünyasını ve onların tasmalı kuklalarını lanetliyoruz. Ve inanıyoruz ki; mazlumun zalimden intikam alacağı gün, şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır." dedi.

Kılıç, "28 Şubat zulmünün izlerini silecek önemli düzenlemeler gerçekleştirilmesine rağmen, 28 Şubat yargısından ciddi cezalar alan birçok kardeşimizin,  yıllardır yeniden yargılanma talebinde bulunmasına rağmen hâlâ bu konuda bir adım atılmamış olması kabul edilemez. 28 Şubat yargısının mahkum ettiği tüm şahıslara tekrar yargılanma hakkı tanınarak malum sürecin tarihin çöplüğüne atıldığı ispatlanmalıdır." dedi.

Suriye’de yaşanan zulümlere de dikkat çeken Kılıç, "Sekiz yıldır devam eden Suriye savaşında 1 milyona yakın insan hayatını kaybetmiş ve on binlerce insan zindanlara atılmıştır. Suriye insan hakları kuruluşlarının son verilerine göre,   sadece resmi cezaevlerinde tutuklu bulunan kadın sayısı 7 bin civarındadır. Bunların 500'e yakını yetişkin kız çocuğudur." hatırlatmasında bulundu. (Mustafa Daştan – İLKHA)

 

 

Paylaş: