Matematikçi Makinaların Çağı

Elazığ İl Özel İdaresi Bilim Merkezinde, Bilim ve Teknoloji Haftası'na özel "Matematikçi Makinaların Çağı" adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Matematikçi Makinaların Çağı

Advert

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla Elazığ İl Özel İdaresi Bilim Merkezinde bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinliklerden ilki ‘’Matematikçi Makinaların Çağı‘’ başlıklı bir söyleşi oldu.

Programa Galatasaray Üniversitesi Matematik Bölümünden Prof. Dr. Muhammed Uludağ ve TUBİTAK Bilim Merkezleri Sorumlusu Dr. Şahin İdin katıldı. Uludağ ve İdin, programda öğrencilerle buluşup sorularını cevapladı.

TUBİTAK Bilim Merkezleri Sorumlusu Dr. Şahin İdin TÜBİTAK’ın bilimsel faaliyetleri tanıtmak ve sevdirmek adına yayınladığı dergi ve yayın faaliyetlerini tanıttı.

Galatasaray Üniversitesi Matematik Bölümünden Prof. Dr. Muhammed Uludağ ise ‘’Matematikçi Makinaların Çağı‘’ başlıklı bir sunum yaptı.

Programın ardından bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Muhammed Uludağ çok verimli ve keyifli bir söyleşi gerçekleştiğini söyleyerek öğrencilerin soruları ve ilgileri için teşekkür etti. (Mustafa DAŞTAN – İLKHA)

 

Advert

Paylaş: