Fidan bizden meyve sizden projesi kapsamında 2000 adet fidan dağıtıldı

Elazığ ili Arıcak İlçesinde “Fidan bizden meyve sizden” kapsamında çiftçilere teslim edildi.

Fidan bizden meyve sizden projesi kapsamında 2000 adet fidan dağıtıldı

Elazığ ili Arıcak  ilçesi, İlçe Kaymakamlığı tarafından finanse edilen Tarım İlçe Müdürlüğünce yürütülen “FİDAN BİZDEN MEYVE SİZDEN” projesi kapsamında 2000 adet ceviz-badem fidan üreticilere teslim edildi.

Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk,  Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, Tarım İl Müdürü Turan Karahan, daire amirleri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.
Kaymakam Öztürk burada yaptığı konuşmada tarım ve hayvancılığın önemini belirterek: 
“Tarım ve hayvancılık sektörel bazda ülkemizin en önemli dinamiklerinden bir tanesidir. Bu anlamda merkezi hükümetin vermiş olduğu tarımsal desteklemelerin dışında, biz de yerel düzeyde tarım ve hayvancılığa destek olmak, imkanlarımızı üretime kanalize etmek ve ilave katma değer oluşturmak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çünkü biz topraklarımızın atıl şeklide kalmasından taraf değiliz. En önemli sermayemiz olan toprağımızı bir şekilde üretimle birlikte ekonomiye kazandırmamız gerekiyor.” dedi.
Kaymakam törenin sonunda katılımcılara teşekkür edip fidanların hayırlı olması temennisiyle fidan dağıtımını gerçekleştirdi.

 

 

Paylaş: