İslam Ümmetinin Başı Sağ Olsun!

Palu STK Platformu Yeni Zellanda`da yaşanan hadiselere ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması düzenledi.

İslam Ümmetinin Başı Sağ Olsun!

Advert

Palu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Hakan Demir, Yeni Zelanda'da meydana gelen terörist saldırıyla ilgili bir yazılı basın açıklaması yaptı.

Yazılı Basın Açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde Cuma namazı için Al Noor ve Linwood Camilerine bulunan cemaate yönelik düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 50 Müslüman kardeşimiz hunharca şehid edilmiş, 2'i ağır 36 kardeşimiz de yaralanmıştır.

Müslüman kardeşlerimize yönelik bu şok edici katliam bizleri derin bir hüzne; saldırganlar ve arkalarındaki sebeplere karşı da güçlü bir öfkeye gark etmiştir.

Saldırıyı düzenleyen Avustralyalı terörist Brenton Tarrant'ın saldırıdan önce yaptığı paylaşımlarda ve katliamda kullandığı silahın üzerinde “Türk Yiyici”, Viyana 1683, Kanada'da 2017'de bir camiye saldırarak altı kişiyi katleden Alexandre Bissonnette'in, İsveç'te göçmen kökenli çocukların ağırlıklı olduğu sınıflara saldırıp 2 kişiyi öldüren Anton Lundin'in isimlerinin, Haçlı seferlerinin mottosu olan “Tanrı bunu istedi” (Deus Vult) sözü gibi ifadelerin yer alması, yanı sıra saldırganların saldırıdan önce sosyal medyadan yayınladıkları 87 sayfalık manifestoda Müslümanlara duyulan büyük bir kin, nefret ve düşmanlık duygusunun olduğunu göstermektedir.

Detaylara bakıldığında, saldırının arkasındaki temel motivasyonun İslam düşmanlığı ve ırkçılığın olduğunu açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Bu saldırı münferit bir olay değildir. Bu olay bir grup ırkçının, bir grup sosyopatın işi değil, İslam düşmanı söylem ve fiillerin bir sonucudur. Bu nedenle emperyalist Batı dünyası bu meselenin nedenlerini kendi ideoloji, söylem ve fiillerinde aramak zorundadır.

Emperyalist Batı dünyasının bugüne kadar sürdüre geldiği İslam karşıtı söylemler sonuçlarını her gün dünyanın bir başka köşesinde katliam, linç ve türlü zulümler şeklinde göstermektedir. Yeni Zelanda’da yaşanan katliam bunun doğal bir sonucudur.

Biz Palu STK Platformu olarak diyoruz ki;

-Bu saldırı, İslam düşmanlığını politik malzeme yapmanın, İslamofobik siyasetin ürettiği iklimin neticesidir.

-Bu saldırı, terörizm ve insan hakları konusunda takınılan utanmaz çiftestandartçılığın sonucudur.

-Bu saldırı, gayrı insani mülteci düşmanlığının, mültecileri denizlerde ölüme terk eden ırkçı siyasetin bir sonucudur.

-Bu saldırı, Mısır’daki idamları, Arakan’daki soykırımı, Doğu Türkistan’daki kıyımı, Yemen’deki katliamları, Filistin’deki zulmü görmezden gelmenin sonucudur.

-Bu saldırı, terörizmle mücadele altında İslam ülkelerinde masum Müslüman kanı dökmenin "vakayı adiye" haline gelmesinin, Müslüman kanının ucuz görülmesinin bir neticesidir.

Palu STK Platformu olarak diyoruz ki;

* Türkiye ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri, bir günlük yas ilan etmelidir.

* BM acil toplantıya çağrılmalı, bu meselenin arkasındaki İslam ve mülteci düşmanlığı uluslararası toplumun gündemine taşınmalıdır.

* Bu katliam, bir kınama mesajıyla geçiştirilemeyecek kadar önemlidir.

Palu STK Platformu olarak; bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, bir daha böyle saldırıların yaşanmaması duasıyla, saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.

İslam ümmetinin başı sağ olsun.

 

AÇIKLAMADA İMZASI BULUNAN DERNEKLER

-Palu Gençlik Derneği

-Palu Esnaflar Odası Başkanlığı

-Ensar Vakfı Palu Şubesi

-Avcılar ve Atıcılar Derneği

-Memur-Sen Palu Temsilciliği

-Muradiye Derneği

-Kızılay Palu Şubesi

-Palu Kadınlar Derneği

-Eğitim-Bir-Sen Palu Temsilciliği

-Şemsi Sebti Derneği

-Tügva Palu Temsilciliği

-Şoförler ve Otomobilciler Odası Temsilciliği

-İhya-Der Palu 

Advert

Paylaş: