Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Advert

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu’nun güneyi, Sivas, Yozgat, Kayseri'nin kuzey kesimleri, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, Kuzey ve Doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın, Genellikle güney ve güneybatı yönlerden kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Bu akşam saatlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Samsun, Tokat, Amasya, Ordu, Giresun, Sivas, Yozgat, Bingöl, Kayseri'nin kuzeyi ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı, kar erimeleri ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu bölgelerde öğle saatlerinden sonra beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, kar erimeleri, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgârın bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya ile bu akşam saatlerinde Bilecik çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Antalya, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerine yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Sivas, Yozgat ve Kayseri'nin kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Samsun, Amasya, Ordu, Giresun ve Tokat, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Bingöl çevrelerinde, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra bölgenin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA DURUMU

KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) zamanla doğusunda kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı, akşam batısı kuzeydoğu, sabah doğusu kuzeybatı, öğlen batısı güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), gece saatlerinden itibaren geneli kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Güney ve Orta Ege aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam kuzeyi, gece batısı 6 (50 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, güneyi güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), gece saatlerinde kuzeydoğu, sabah saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 4 ila 6 30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, yer yer 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatı Antalya Körfez’de öğle saatlerine kadar kuzeydoğudan 3 ila 5, sabah 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatı, sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/sa) yer yer 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi. (İLKHA)

 


 

Advert

Paylaş: