Cami cemaatinden kızlar arası futbol turnuvasına tepki

Bingöl’de bir caminin karşısında oynanan kızlar arası futbol müsabakasına tepki gösteren cami cemaati, bu tür müsabakaların halkın inanç değerlerine aykırı olduğuna dikkat çekti.

Cami cemaatinden kızlar arası futbol turnuvasına tepki

Advert

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlene futbol turnuvası kapsamında Ordu, Giresun, Hakkari ve Kahramanmaraş'tan getirilen genç kızların şortlu bir şekilde Bingöl'de, üstelik bir caminin karşısında futbol oynaması tepkilere neden oluyor.

HABERİN VİDEOSU

Merkez Hacı Hıdır Camii'sinin karşısında bulunan sentetik halı sahada şortla oynanan kızlar arası maçların, halkın inanç değerlerine aykırı olduğuna dikkat çeken cami cemaati toplumun duyarsızlaştırılmaya çalışıldığını ifade etti.

Camiye namaz kılmaya geldiğini söyleyen vatandaşlardan Ömer Aşkın, Cami çıkışında hoş olmayan bir görüntü ile karşılaştığını belirterek, İslam’da yeri olmayan kızlar arası oynanan futbol oyununa sert tepki gösterdi. 

Aşkın, "Bingöl Hacı Hıdır Cami mevkiinde gördüğünüz gibi karşı tarafta bulunan sentetik sahada kızların futbol maçı oynadığına şahit oldum.  Bu gerçekten ümmeti parçalayan, ümmetin hayâsına neşter vuran,  bir vahim durum olarak görüyoruz." dedi.

Aşkın,  şunları söyledi: "Bu zemini hazırlayan etkili, yetkili bütün mercileri, kurumları kınıyorum. Tabi başta Futbol Federasyonu olmak üzere Bingöl'de böyle bir organizasyonun yapılmasının sebeplerini öğrenmek istiyoruz. Bu, ümmetin kodlarıyla oynamaktır.  Bu, halkımızın değerleriyle oynamaktır.  Kadın yaratılış ve fıtratı gereği, nazik, kibar bir vücuda ve yapıya sahiptir.  Böylesi ikili mücadelenin olduğu sporları kadınlardan uzak tutulması gereken sporlar olduğunu düşünüyoruz. Bu işin sadece sağlık boyutudur. İşin asıl vahim yönü Müslüman toplumun değerlerini hiçe saymaktır."

"Bunun bir proje olduğunu düşünüyoruz"

Kadın ve kızların futbol sahalarına çekilip, baldırı çıplak bir şekilde sahada oynatılmasının edep ve hayânın ortadan kaldırılması anlamına geldiğini dile getiren Aşkın,  "Bu tür oyunların Müslüman toplumun hayâ damarlarının çatlatılmasının bir göstergesidir.  Bunun bir proje olduğunu düşünüyoruz. Kızlarımızı baldırı çıplak bir şekilde oynatarak,  hele hele camiden namazdan çıkanların gözleri önünde böyle bir etkinlik yapmaları gerçekten büyük bir faciadır.  Burada tüm İslami kurum ve kuruluşlara özelikle,  Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.  Burada herkese sesleniyorum. Bu ciddi bir sorundur." diye konuştu.

"Bu işin içinde şer güçler var"

Aşkın şunları söyledi: "Bingöl halkı bunu kabul etmez. Bingöl halkı gereken tepkiyi verecektir. Biz bunu şiddetle kınıyoruz.  Biz kızlarımızı baldırı çıplak bir şekilde sahalara sürülmesini lanetliyoruz. Bizim kızlarımıza dokunmasınlar. Damarlarımızda nasıl bir kan var, kalbimizde nasıl bir iman taşıyoruz ki bu görüntüler bizi acıtmıyor, bu görüntüler bizi incitmiyor? Bu yağmurun altında baldırı çıplak bir şekilde bu kızların burada oynatılması bir faciadır.  Bu işin içinde şer güçler var. Burada hayasızca bir akın var. Bu durum dini için, namusu için ölüp, toprak altında olanların kemiklerini sızlatıyor. Bu bir ihanettir."

"Müslümanlar olarak tepki göstermemiz lazım"

Cami cemaatinden Murat Güçden de  duruma tepki göstererek, "Caminin tam karşısında kızlar arası futbol oynatılmasının ahlak dışı bir harekettir. Bunun tepkisiz kalmaması gerekir. Bunu yapanları kınıyorum. Bu İslam dışı ahlaksızlıklara bir dur dememiz gerekiyor." dedi.

"Kızların genç erkeklere seyredilmesini tertipleyen yetkilileri kılıyorum"

Hüseyin Arlı da şunları söyledi: "Camiye namaz kılmaya geldim. Namazdan sonra dışarıya çıktım. Karşıda top sahasında genç kızların oynadığını gördüm. Genç kızları seyreden genç çocuklar da vardı.  Bu genç kızların soyularak, genç erkeklere seyredilmesini tertipleyen yetkilileri kınıyorum. Bu kabul edilecek bir durum değildir.  İnsanlarımız,  Allah'a peygambere inandığını söylüyor ve bu tip İslam dışı şeyleri de yapıyorlar. İnancımız da yeri olmayan bu ahlaksızlıklara bir son verilmesi lazım." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş: