‘Telefon, Tablet Veya Bilgisayar Başında Geçirdiğiniz Zamanın Değerini Anlayın’

“Elazığ Her Yerde Okuyor” Projesi kapsamında Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen “Gençlerle Baş başa” programı gerçekleştirildi.

‘Telefon, Tablet Veya Bilgisayar Başında Geçirdiğiniz Zamanın Değerini Anlayın’

Advert

Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programda Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk öğrencilere kitap okumanın önemini anlattı.

Gürtürk, konuşmasında okumanın önemine vurgu yaparak “Okumak Özgürlüktür sloganı ile başlattığımız Elazığ Her Yerde Okuyor projemiz ile amacımız siz sevgili çocuklarımızla kitaplarımızı buluşturmak, okuma alışkanlığını ve bilincini kazandırmaktır. Sevgili Gençler: Güçlü ve yarına umutla bakan bir Türkiye hayalimiz varsa ki var. Bunun tek yolu üretmekten, bilime ve teknolojiye hakim olmaktan, düşünebilmekten ve uygulayabilmekten geçer. İşte kitap okumak bize bu becerilerin hepsini kazandıracak olan en güçlü silahtır. Bizler ancak okuyarak, okuduğumuzu anlayarak, yorumlayarak ve öğrendiklerimizi hayata aktararak başarılı olabilir, daha güçlü ve başarılı olabiliriz” dedi.

Konuşmalarını devam ettiren Gürtürk “Sizlerden istediğim şey telefon, tablet veya bilgisayar başında geçirdiğiniz zamanın değerini anlamanız, zamanınızı tüketmek yerine okuyarak değerlendirmenizdir” dedi.

Milli Eğitim Müdürü GÜRTÜRK programın ardından Elazığ Her Yerde Okuyor Projesi kapsamında Ahmet Aytar Meydanı’nda açılan kitap fuarına katılarak öğrencilerle sohbet etti. Fuarda satılan kitaplardan alan GÜRTÜRK son olarak ihtiyacı olan okullar için oluşturulan kitap havuzuna aldığı kitapları bırakarak yetkililere teşekkür etti.

Advert

Paylaş: