Elazığ HÜDA PAR: Maden Halkı Tatmin Değil

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Elazığ İl Başkanlığı, Maden ilçesinin taşınması ile ilgili açıklama yaptı.

Elazığ HÜDA PAR: Maden Halkı Tatmin Değil

Advert

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı Maden ilçesinin taşınması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Maden ilçesinin 510 konut ve iş yeri taşıma işlemi her geçen gün problemleştiğini, apılan araştırma raporunda heyelan riski olduğu için taşımayı mecbur kalındığını  fakat taşınma işleminin tıkandığını belirten Elazığ HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı şu açıklamalarda bulundu;

“Cami kebir mahallesinin sakinlerini ve esnafını tahliye etme kararı alınmış olması sorunu çözmüş değildir. Konu hakkında acil müdahale, araştırma kurulu ve halkı dinleme komisyonları oluşturulmalıdır. Oluşturulacak bu kurullar, vatandaşın mağduriyetini giderecek şekilde çözüm önerileri sunmalı ve halkın talepleri çerçevesinde rapor hazırlanmalı ve bu rapor bağlayıcı olmalıdır.” dedi.

Heyelan riski, can yakıcı hale gelmeden idare makamları ilçe halkını tatmin edici adımlarla tahliyesini sağlamaya odaklanmalı ve  Maden halkı taşınmaya mecbur kaldıysa devlet imkanlarını yanında görmelidir diyen Kavaklı sözlerine şu şekilde devam etti;

“İlçe halkının talepleri dinlenilerek, yapılacak görüşmelerle ve mal varlıklarının karşılığı verilmesiyle nihaiyi ve tatminkar sonuca varılacaktır. Vatandaş, güvence beklemektedir. Evini ve iş yerini taşıdıktan sonra unutulacağı ve haklarını kaybedeceği endişesini taşımaktadır. Halkın, hakları teminat altına alınarak endişesi giderilmelidir.

Heyelan tetikleyen bakır maden işletmesinin pasasının olduğu iddia ediliyor. Yanlış işletme sistemi bir ilçenin kaderini değiştirdiği gibi birçokmağduriyeti beraberinde getirmiştir ve çevre kirliliğine de sebep olmuştur. Heyelanı tetikleyen etkenleri ortadan kaldıracak adımlar atılarak, Sorun daha fazla karmaşık hale gelmeden icraata geçilmelidir.” dedi.

Advert

Paylaş: