Mukabele Geleneği Devam Ediyor

Hazreti Muhammed (SAV) ve Hazreti Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okumaları anlamına gelen mukabele geleneği halkalarına yoğun şekilde katılan Elazığlılar, Ramazan ayı boyunca Kur'an-ı Kerim’i hafızlardan dinlemenin hazzını yaşıyor.

Mukabele Geleneği Devam Ediyor

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya geçtiğimiz gün Diyanet TV ekranlarından yaptığı açıklamada, Elazığ'da bütün camilerde mukabele geleneğinin yaşatıldığını hatırlatarak, vatandaşların gösterdiği ilgiden ise memnun oyduğunu ifade etmişti.

İlimizin merkezi ve büyük camilerinde Ramazan ayı boyunca çeşitli vakitlerde devam eden mukabele tilavetlerinde din görevlilerinin yanı sıra hafızlık eğitimi alan öğrenciler de görev alıyor.

İlimiz, Altın Çevre Yatılı Erkek Kuran Kursu, Harput Hamdi Başaran Kuran Kursu ve Haydar Baba Kur'an Kurslarında hafızlık yapan öğrencilerin okudukları mukabeleler vatandaşların beğenisini topluyorlar.

İl Müftülüğü ’nün organizasyonu ile öğle namazında Saray Camii, İhsaniye Camii, Nailbey Camii, Tevfikiye Camii, Bölge Camii ve Mevlana Camii’nde; İkindi namazında ise; İzzetpaşa Camii, Saray Cami, İhsaniye Camii ve Yeşil Camii’nde 18 hafız öğrencimiz mukabele programlarına iştirak ediyor.

Paylaş: