"Kudüs hür olduğunda ümmet de hür olmuştur"

Elazığ'da Yeni İhya Der tarafından Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yapılan basın açıklamasında, Ümmetin özgür olmasının Kudüs'ün özgür olmasından geçtiğine işaret edildi.

Elazığ Yeni İhya Der tarafından Öğretmen Evi Önünde "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle basın açıklaması gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını Yeni İhya Der Başkanı Zülfü Öztürk okudu.

Öztürk "Bugün, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid–i Aksa ve Filistin toprakları, 1948 yılından bu yana siyonist rejimin işgali altındadır. Başta ABD olmak üzere Batılı devletlerin desteğiyle günümüze kadar artarak devam eden bu işgal, Müslümanlar için 'Kutsal Kudüs Davası'na dönüşmüştür. Bu münasebetle her Ramazan ayının son Cuma'sı 'Dünya Kudüs Günü' olarak anılmaktadır. Biz de bugün burada bu amaçla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Müslümanların ilk kıblesi, Resulullah'ın Miraç'a yükseldiği mukaddes belde Kudüs, 70 yılı aşkın zamandır siyonistlerin işgali altında. Ve daha dün gibi hatırladığımız, 1948 yılında İslam ümmetinin bağrına saplanan hançer, bugüne kadar bizlere unutulmadık acılar yaşattı." dedi.

"Unutulmamalı ki; Kudüs hür olduğunda ümmet de hür olmuştur"

"Unutulmamalı ki ümmet, Kudüs hür olduğunda hür olmuş, esir olduğunda zillete duçar olmuştur." diyen Öztürk konuşmasına şöyle devam etti:

"Müstekbirler, hatırda tutmak ve daha güçlü bir direniş göstermek için Kudüs'ü andığımız bugünlerde dahi, daha büyük bir işgalin kapılarını aralamak için yeni planlar yapmaktadır. Haydut Amerika'nın 'Yüzyılın Anlaşması' projesi bu gerçeğe işaret etmektedir. Aslında 'Yüzyılın İşgalini' hedefleyen şeytani plan, sadece Kudüs'ü değil bütün mukaddes beldelerimizi hedef almaktadır. Arz-ı mev'ud hedefine ulaşmak isteyen siyonistlerin bu kirli tezgâhı, ümmetin göstereceği birlik ile dağıtılmalıdır. Yine unutmamalıyız ki bizler parçalanmaya devam ettikçe, çekiştiğimiz ve de çatıştığımız müddetçe dünya müstekbirlerinin iştahı kabaracak, pervasızca yeni katliamlar işleyeceklerdir."

"Kudüs bütün Müslümanların, İslam milletlerinin mukaddes beldesidir"

Kudüs'ün küresel bir saldırı altında olduğuna dikkat çeken Öztürk, zalimler topluluğunun tüm imkânları ile İslam ümmetini hedefe almışken Müslümanların tepkisizce oturmasının büyük bir vebal olduğunu söyledi.

Öztürk, "İslam ümmetinin yaşadığı acıların ana sebebi; fesat yayan, yeryüzünde ilk asabiyet tohumlarını eken lanetli siyonistlerdir. Tarihi süreçte İslam milletlerine her türlü zulmü reva gören israiloğulları, bugün topraklarımızdaki fitnenin de kaynağıdır. Gayr-ı meşru rejimlerinin varlığını ayakta tutabilmek için her türlü melaneti işleyen siyonistler, İslam coğrafyasında oluşturdukları kaos ve kargaşadan beslenmektedir. Bizler buradan İslam ümmetine, ümmetin bütün fertlerine sesleniyoruz. Bugün, her zamankinden çok daha fazla kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Rabbimizin emrettiği şekilde aramızda İslam kardeşliğini tesis etmek, ümmet olarak bizim en öncelikli meselemizdir. Bunun için çalışmalı, bunun için zemin hazırlamalıyız. İslam coğrafyasındaki savaşlar, zulümler, akan kanlar ve çiğnenen mukaddesatlar ümmetin vahdetiyle son bulacak ve Kudüs, özgürlüğüne kavuşacaktır. Müslümanlar kardeş olduklarının farkına vardığında, birbirleriyle ilgili ötekileştirici, çatışmacı dili bıraktıklarında, artık namluların yönünü birbirlerine doğrultmadıklarında muzaffer olacaklardır. Kudüs, bizim birleşmemizi beklemektedir. Biz kendi aramızda birlik kuramazsak bu zillet hali ve yaşadığımız bu acılar katmerlenerek devam edecektir." ifadelerini kullandı. 

"Artık kendimize gelelim ve bu mezalime son verecek adımlar atalım"

Batılı devletlerin üç maymunu oynadığını söyleyen Öztürk, Müslümanlara seslenerek şunları söyledi:

"İslam coğrafyasındaki işgal, savaş ve kutsallarımızın ayaklar altına alınması artık son bulsun. Müslümanların kanlarını akıtmaya kimse cesaret edemesin. Başta Batılı devletler olmak üzere dünyanın üç maymunu oynadığı zulümlere karşı Filistinli Müslüman kardeşlerimizin yanında olmak ilahi bir farizadır. Ceddimiz Selahaddin-i Eyyubi'nin bizlere emanet bıraktığı mukaddes davaya sahip çıkmak aynı zamanda bizler için en büyük mirastır. Bugün haydut ABD'nin 'Yüzyılın Anlaşması' olarak sunduğu, ama aslında 'Yüzyılın İşgaline' kapı aralayan sinsi plana ilişkin coğrafyamızdaki kimi kukla rejimler her ne kadar destek verse de hür iradeli ülke yönetimleri bu büyük yıkım projesine karşı güçlü bir duruş sergilemelidir. Buradan İslam ülkelerinin idarecilerine sesleniyoruz! Ümmetin halini görmezden gelmeyin! Müslümanların düştüğü bu halden en çok sizler sorumlusunuz! Yarın, bütün bunların hesabı sizden de sorulacaktır! Bu ağır vebalin altından kalkamazsınız."

Öztürk, son olarak "Allah, Ümmetin vahdeti ve Kudüs'ün özgürlüğüne şahit olacağımız yarınları bizlere nasip etsin" duasında bulundu.

Basın açıklamasına HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ve il yönetimi de katıldı. (Mustafa Daştan - İLKHA)

Haberin videosu: 

Paylaş: