Ahlakı Kur’an olan nesle ihtiyacımız var

​Elazığ'da Yaz Kur'an kursu açılış töreninde konuşan Müftü Yusuf Sarıkaya, ahlakı Kur’an olan bir nesle ihtiyacın olduğunu belirterek açılan Kur'an kurslarını buna vesile olacağını ifade etti.

Ahlakı Kur’an olan nesle ihtiyacımız var

Advert

Elazığ'da Yaz Kur'an kursularını başlangıcı dolayısıyla Hacı Fethi Camii’nde açılış töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, veli, öğrenci ve Kur'an kursu öğreticilerinin büyük bir heyecan içerisinde olduklarını aktardı.

Sarıkaya, "Ahlakı Kur’an olan nesle çok ihtiyacımızı var. Birbirimizi seveceğiz, kardeş olacağız, arkadaş olacağız, birbirimizle sevgi-saygı içiresinde ilişki kuracağız. 8 hafta içinde Elif-Ba cüzü ve Kur’an-ı Kerimi öğreneceğiz. Sevgili çocuklarımızın saygıdeğer aileleri, özellikle bu 8 haftalık eğitime verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyoruz. Aslında bu faydayı doğrudan siz göreceksiniz. Mademki Müslümanız, Müslümanlığın ana kitabı olan Kur’an-ı Kerim'i şeklen ve usulen okumayı öğreneceksiniz. Dinimizin temel ilkeleri ile beraber Peygamberimizin hayatını ve ahlakını yine camilerimizde öğreneceksiniz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarınızı yakın kurslara mutlaka gönderin"

Kendilerinin de camilerde eğitim alarak İslam  dinini öğrendiklerini belirten Sarıkaya, çocuklardan bunu örnek almalarını istedi.

Sarıkaya, "Ben de öyle, sizin yaşlarınızda iken camilerde hocaların dizinin dibine oturduk ve onlardan öğrendik. Hocalarımız çok büyük bir özveri ile sizlere derslerinizi verecek, sizler de hocaların verdiği bilgilere sahip çıkın. Bütün velilere sesleniyorum, çocuklarınızı yakın kurslara mutlaka gönderin. Diyelim ki bir ay sonra tatile çıkacaksınız, olsun o çocuğumuz bir ay da olsa bu kurslara devam etsin istiyoruz." dedi.

Sarıkaya, geçen yılki Kur'an kurslarında 23 bin öğrenciye eğitim verdiklerini; bu yıl ise 40 bin civarında öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.  (Mustafa Daştan - İLKHA)

 

 

Advert

Paylaş: