Asfaltlamada yeni teknoloji ve tasarruf uygulaması

2019 yılı yatırım programında yer alan asfaltlamaları sezon kapsamında devam ettiren Elazığ İl Özel İdaresi, yeni teknolojiyi ve gelişmeleri takip ederek asfaltlama maliyetlerini düşürmeye başladı.

Asfaltlamada yeni teknoloji ve tasarruf uygulaması

Advert

Elazığ İl Özel İdaresi, yeni bir uygulama ile astar atımında yüzde 40 dolayında tasarruf sağlanmaya başlandı. İl Özel İdaresinin asfalt planetini geçtiğimiz yıl tamamen yenilemiş, kapasitesi artırmış ve en son olarak da doğalgazla üretime geçerek maliyetlerde önemli tasarruf sağlanmıştı.

Bu yılda yeni bir teknoloji ürünü, normal astar malzemesine göre daha ekonomik olan, ayrıca çevre dostu bir ürün olarak uygulama kolaylığı sağlayan “Reçine Esaslı Su Bazlı Emülsiyon Astar” uygulamasına geçiş yapan İl Özel İdaresi, astar maliyetlerini yüzde 40’a varan oranlarda aşağı düşürdü.

İl Özel İdaresi ekipleri yeni ürün olan reçine esaslı astarı bu yılki yatırım programında yer alan, Ağın İlçesi Beyelması ve Öğrendik Köy Yolu (2,2 km), Karakoçan İlçesi Kuşçu Köy Yolu (6 km), Keban Sağdıçlar Köyü (3 km), Kovancılar İlçesi Yarımca Köyü (1,8 km), Merkez İlçesi Akçakale ve Günaçtı Köyleri (toplam 7 km) olmak üzere toplam 20 km yolda başarıyla uyguladı. (Mustafa Daştan - İLKHA)

 

Advert

Paylaş: