Milyonlarca kişiyi zehirleyebilecek miktarda uyuşturucu ele geçirildi-VİDEO

Diyarbakır’da PKK’ye yönelik yapılan operasyonlarda bir ton esrar, 7 milyon adet kök keneviri ele geçirildi.

Milyonlarca kişiyi zehirleyebilecek miktarda uyuşturucu ele geçirildi-VİDEO

Advert

Diyarbakır’ın Lice ve Hazro ilçeleri kırsalında, PKK’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda bir ton esrar ve yaklaşık 7 milyon adet kök keneviri ele geçirildiği belirtildi.
HABERİN VİDEOSU
 
Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, BTÖ mensuplarını arayıp bulmak ve etkisiz hale getirmek, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bulmak maksadıyla Lice ilçesi güneyi ile Hazro ilçesi kuzeybatısında kalan dağlık ve kırsal alanda, operasyon gerçekleştirilmiştir." denildi.
 
Açıklamanın devamında, “Gerçekleştirilen temas araması neticesinde; arazide çalılar arasına gizlenmiş poşetler ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde 955,150 kilogram esrar, 19 ayrı noktada toplam 6 milyon 718 bin 750 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Yakalanan esrar muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip diğer malzemeler ile birlikte yerinde imha edilmiştir.
 
Operasyonda ele geçirilen kenevirle yaklaşık 134 ton esrar üretilebilmekte olup uyuşturucu maddeyi kaynağında yok ederek milyonlarca vatandaşımızın zehirlenmesine engel olunmuştur. Ayrıca Lice ilçesi Bağlan Köyünde ikamet eden M.Ş.B. ve A.B. isimli şahısların ikametlerinde yapılan arama neticesinde bir adet poşet içerisinde 12 kilogram esrar ele geçirilmiş, malzemeler muhafaza altına alınarak şahıslar gözaltına alınmıştır.” ifadeleri kullanıldı. (Ramazan Zeren-İLKHA)
 

Advert

Paylaş: