“Amacımız her yönüyle daha donanımlı bir nesil yetiştirmek”

Türkiye’de musiki eğitimi veren 7 okuldan biri olan, Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi, musiki sınıfına öğrencilerini Mülakatla alıyor.

“Amacımız her yönüyle daha donanımlı bir nesil yetiştirmek”

Dini Musikinin beraberinde ilahiler de öğretilen bu okullarda asıl amaç, her yönüyle daha donanımlı bir nesil yetiştirmek. Aynı zamanda, Kuran-ı Kerim ve ezanı daha düzgün ve güzel bir şekilde okumak, insanların bu ilahi mesaja kulak vermelerini sağlamak.

Yapılan mülakatlarda, başvuru yapan öğrencilerin yetenekleri ön planda tutuluyor. Mülakat sırasında öğrencilere; Kuran-ı Kerim, ilahi ve Ezan-ı Muhammediye okutuluyor.

Haberin Videosu:

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürü Ömer Dinç, “2019-2020 öğretim yılında Din Öğretimi Genel Müdürümüz Nazif Yılmaz’ın direktifleri doğrultusunda musiki sınıfı açıldı. İmam Hatip Okulları olarak, bünyesinde musiki sınıfı açan 7 İmam Hatipten biriyiz. Yaz döneminde çalışmalarımızı tamamlayarak duyurumuzu yaptık. Musiki sınıfı, öğrencilerimizin güzel ezan okuması, güzel Kuran-ı Kerim okuması ve güzel ilahi okuması açısından çok önemlidir.” dedi.

“Tıp Fakültesi ve üniversitelerin tüm bölümlerine öğrenci gönderebiliyoruz”

Dinç, “Amacımız; ezanı, Kuran-ı Kerim’i ve ilahiyi dinleyen insanların hoşnutluk içerisinde kalması ve dine daha da önem göstermelerini sağlamaya çalışmaktır. Bizler, Proje İmam Hatip Okulu olduğumuz için Fen Liseleri ile yarış halindeyiz. Tıp Fakültesi ve Üniversitenin tüm bölümlerine öğrenci gönderebiliyoruz. Bu doğrultuda, ahlaklı, dürüst ve inançlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.   

“Amacımız her yönüyle kendisini iyi yetiştirmiş Müslüman yetiştirmek”

Birçok alanda başarı elde ettiklerinin altını çizen Dinç “İmam Hatip demek sadece imam ve müezzin yetiştiren bir okul demek değildir. Bizler kültürel, sosyal ve spor alanlarında diğer liseler ile yarış içerisindeyiz. Geçen yıl ilimizde yapılan liseler arası futsal (salon futbolu) yarışmasında il birincisi olduk ve bölgemizi temsilen Mardin’e gidip yarışmalara katıldık. Yine ilimizde yapılan “Genç Sesler” Musiki yarışmasında okulumuz birinci oldu. Yine ferdi olarak boks ve bisiklet yarışmalarında birinciliklerimiz var. Amacımız her yönüyle kendisini iyi geliştirmiş bir insan ve Müslüman yetiştirmek” dedi. (Mustafa Daştan-İLKHA)

Paylaş: