Evsel katı atıklar elektrik enerjisine dönüştürülüyor

Elazığ'da, şehrin 38 mahallesinde 5 ayda toplam 60 bin ton evsel katı atık toplanarak, "Çöpten Enerji Üretim Tesisi"ne nakledildi.

Evsel katı atıklar elektrik enerjisine dönüştürülüyor

Elazığ'da vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşaması için yapılan çalışmalarla şehrin 38 mahallesinde 5 ayda toplam 60 bin ton evsel katı atık toplanarak "Çöpte Enerji Üretim Tesisi"ne nakledildi.

Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün geleceğe yönelik yatırımları arasında yer alan "Elazığ Belediyesi Çöpten Enerji Üretim Tesisi"nde düzenli depolama alanlarına aktarılan şehrin katı atıkları, çevresel anlamda değer kazanarak, enerjiye dönüşüyor.

"5 ayda 1 milyon 600 bin TL değerinde enerji üretimi"

Elazığ şehrinin en önemli sorunu olan katı atıkları şehir için avantaja dönüştüren tesiste 5 ayda ayrıştırılan toplam 43 bin 387 ton evsel atıktan, 4 milyon 881 bin 600 KW elektrik üretimi gerçekleştirildi. Bu sayede 1 milyon 600 bin TL değerindeki elektrik enerjisi üretimi ile 10 bin konutun ihtiyacı karşılanıyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Temizlik hizmetleri şehrin vitrinidir. Ekiplerimiz, şehre en kaliteli hizmeti kazandırmak adına şehrin 38 mahallesinde 24 saat esaslı olarak çalışıyorlar. Daha temiz bir çevrede yaşamak ve daha temiz bir çevreyi geleceğe bırakmak en önemli görevimizdir ve her şeyin üzerindedir. Zira bu bizim geleceğe olan sorumluluğumuzdur. Bu nedenle çevresel anlamda yapacağımız çalışmalarla şehrimizin markalaşması adına gayretlerimizi sürdüreceğiz. Biz Elazığ olarak bir aileyiz ve evimiz de Elazığ'dır. Hep birlikte, her yönüyle şehrimize sahip çıkarak, bu şehri daha güzel yarınlara taşıyacağız." dedi. (Mustafa Daştan-İLKHA)

Paylaş: