Tarihi Mekanlara Yolculuk İçin Tur Otobüsü Hizmette

Elazığ Belediyesi’nin, şehrin turistik değerlerinin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla hizmete sunduğu tur otobüsüyle, tarih, doğa ve kültür yolculuğu başladı.

 Tarihi Mekanlara Yolculuk İçin Tur Otobüsü Hizmette

Advert

Özel olarak dizayn edilen otobüs ile şehir turu atan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın en önemli özellikleri işlenerek hazırlanan tur otobüsün şehrin turizmine katkı sağlayacağını belirtti. “Tur otobüsümüz bordo-beyaz rengiyle, iç dizaynında kullanılan vişne mermeriyle, koltuklara işlenen manileriyle ve elbette engellilere özel dizaynıyla son derece muhteşem olmuş. Tur otobüsümüz bugün itibariyle yerli ve yabancı turistlerin hizmetinde olacak.” dedi.

 

Elazığ’ın eşsiz tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin geniş kitleler tarafından deneyimlenmesinin kendileri açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Şerifoğulları, “Şehirler, tarihsel sürecinden gelen kültür- sanat ve medeniyetin birikimini temsil eden mekânlardır. Şehirler bu birikimle var olur, bu birikimle yaşarlar. Şehrimizin binlerce yıllık birikimiyle, kendine has, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri, zenginlikleri bulunuyor. Elazığ’ımızın coğrafi zenginlikleri, tarihi dokusu, medeniyetlerden devraldığı mirası, kısaca sahip olduğu ruh ile bir turizm şehri olması yolunda güçlü adımlar atıyoruz. Pek çok marka değere sahip olmasına karşın tanıtım noktasında eksikleri bulunan şehrimizi adım adım daha ileriye taşımamız gerekiyor. Hizmete sunduğumuz tur otobüsü bu açığımızı kapatmamıza katkı sağlayacaktır.

Ortak paydamız ve sevdamız olan şehrimizi sahip olduğu değerleriyle markalaştırmak ve bu marka değerleriyle bir adım daha öne çıkarmak adına karalılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi. 

Advert

Paylaş: