Türkiye’de 25 bin kişi organ bağışı bekliyor

Organ bağışı ve nakli sayılarının yetersizliği, son dönem organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden oluyor.

Türkiye’de 25 bin kişi organ bağışı bekliyor

Advert

Organ yetersizliği nedeniyle yaşanan olumsuzluklara ve ölümlere dikkat çekme adına, 3-9 Kasım organ bağış haftasında toplumun bu konuda daha duyarlı hareket etmesi ve bilinçlendirilmesi için birçok etkinlik düzenlenecek.

Türkiye’de 25 bin kişi organ bağışı beklemekte ve her yıl binlercesi organ bağışı beklerken yaşamını yitirmektedir. Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalarımızın sayısı dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün artmaktadır. Organ bağışı ve nakli sayılarının yetersizliği, son dönem organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır.

3 – 9 Kasım Organ Bağışı haftası kapsamında, Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışına dikkat çekmek, organ bağışı bekleyen vatandaşlara umut kapısı olmak ve bu konuda toplumu bilinçlendirmek adına çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kalıcı bir farkındalık için stant çalışması şeklinde gerçekleştirilen ve 523 kişiden organ bağışının alındığı etkinlikler sırasında, katılımcılara organ bağışının tıbbi boyutunun yanı sıra dini boyutuna ilişkin de sunumlar yapılarak, organ bağışının önemine vurgu yapıldı ve konu temalı el broşürleri dağıtıldı. (Mustafa Daştan - İLKHA)
 

Advert

Paylaş: