Doğu Türkistan için Tepki Yürüyüşü

Elazığ Hak, Adalet ve Kardeşlik Platformu (ELHAK) Doğu Türkistan’da yaşanan vahşete karşı tepki yürüyüşü gerçekleştirecektir.

Doğu Türkistan için Tepki Yürüyüşü

Çin zulmü altında yaşam mücadelesi veren Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimiz için yarın Çarşamba günü yatsı namazından sonra tepki yürüyüşü gerçekleştirecektir. Yürüyüş İzzetpaşa Camiinden başlayıp Ahmet Aytar meydanında basın açıklamasının ardından son bulacaktır.

ELHAK Platformu dönem sözcüsü Mehmet Zülfü Öztürk yapılacak tepki yürüyüşü için Elazığ halkını Doğu Türkistan’da yaşanan vahşete karşı bir ve beraber olmaya çağırdı.

Öztürk “zulüm nereden ve kimden gelirse gelsin zulüm her yerde zulümdür. Bizler Müslümanlar olarak günümüz dünyasında yapılan her türlü zulme karşı durmuş ve karşısında yer almışızdır. Bugün Doğu Türkistan’da yaşanan vahşete sessiz kalmak hem insanlığımıza hem de Müslüman kimliğimize ters düşmektedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammet sallallahu aleyhi ve sellem efendimizin ‘bir zulmü gördüğünüzde onu elinizle düzeltin elinizle düzeltmeye gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin dilinizle de değiştirmeye gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğz edin bu ise imanın en zayıf noktasıdır’ hadisi şerifini şiar edinerek gücümüzün yettiği kadarı ile yaşanan ve yapılan tüm vahşete karşı duracağız.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamada Elazığlı vatandaşları İzzetpaşa Camisinde yatsı namazını kılmaya ve sonrasında tepki yürüyüşüne davet etti.

Öztürk “Elazığlı vatandaşlarımızın müslüman kardeşlerine yapılan bu zulme ve vahşete karşı bir bütün olacaklarına tüm kalbi duygularımla inanıyorum. Yarın Çarşamba günü yatsı namazına İzzetpaşa Camiine davet ediyorum ve namazdan sonra tepki yürüyüşümüzü hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

Paylaş: