Elâzığ Umut Kervanı 2019 yılı faaliyet raporunu açıkladı

​2019 yılı faaliyet raporunu açıklayan Elâzığ Umut Kervanı, 2 bin 264 aileye toplamda 314 bin 200 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını duyurdu.

Elâzığ Umut Kervanı 2019 yılı faaliyet raporunu açıkladı

Elâzığ Umut Kervanı Muhtaçlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2019 yılı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyet raporunda fakir, yardıma muhtaç ve miskin olmak üzere 2 bin 264 aileye toplamda 314 bin 200 TL değerinde yardımda bulundu.

Elâzığ Umut Kervanı Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, dernek olarak hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arsında köprü görevini üstlendik.

"Fakir ve muhtaç ailelere, 'Bir Umut da Sen Ol' şiarı ile çıktığımız bu yolda hayırseverlerimiz bizleri yalnız bırakmadılar"

Faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Yılmaz, "Elâzığ Umut Kervanı Derneği olarak kuruluşumuzdan bu yana fakir, muhtaç ve yetim ailelerin umudu olduk. Her sene hayırseverlerin vermiş oldukları yardımları yüzlerce aileye ayni ve nakdi yardımları ulaştırarak köprü görevi gördük. Elazığ Umut Kervanı olarak bazen hayırseverlerimizi fakir ve muhtaç ailelerle görüştürerek bazen de aracı usulü ile yardımlarımızı tespit ettiğimiz ailelere ulaştırdık. Fakir ve muhtaç ailelere "Bir Umut da Sen Ol "şiarı ile çıktığımız bu yolda hayırseverlerimiz, bizleri yalnız bırakmadılar. Allah kendilerinden razı olsun. Bu konuda duyarlılık gösteren hayırseverlerimiz, ellerinden gelen yardımlarla fakir, muhtaç ve yetim ailelerin ihtiyaçlarını gidererek onlara umut oldular. 2019 yılında hayırseverlerin bizi aracı kılarak vermiş oldukları yardımlarla binlerce fakir ve muhtaç ailenin yüzünü güldürdük. 2019 yılının Mübarek Ramazan ayında "Ramazan kolileri" ve Kurban Bayramı'nda da hayırseverlerin bağışlamış oldukları kurban etlerini dernek üye ve gönüllülerimizle poşetleyerek yolumuzu gözleyen ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerini güldürdük. Hayırseverlerin vermiş oldukları adak hisselerini birleştirip altı büyükbaş hayvan keserek daha fazla mağdur aileye ulaşmış olduk." dedi.

"Umut Kervanı Vakfı aracılığı Yemen, Arakan ve Afrika'da kurban ve adak kesimi yaptık, Bangladeş'te ise su kuyusu açtık"

Umut Kervanı Vakfı aracılığı ile hayırseverlerin yapmış oldukları yardımları yurt dışına ulaştırdıklarını belirten Yılmaz, "2019 yılında Umut Kervanı Vakfı aracılığı ile hayırseverlerin Yemen, Arakan ve Afrika'da kurban ve adak kesmek, Bangladeş'te su koyusu açmak için yapmış oldukları yardımları Umut Kervanı Vakfı aracılığı ile mazlum kardeşlerimize ulaştırdık. Ayrıca "Muhtaca Bir Umut da Sen Ol" teması ile muhtaç ve mağdur aileler yararına kermes düzenledik." ifadelerini kullandı.

"İHO-EBRAR aracılığıyla Ramazan Bayramı'nda 140 yetim ve mağdur çocuğa bayramlık alarak yüzlerini güldürdük"

Arıcak ilçesinin Karakaş köyünde çıkan yangında evleri yanan altı aileye de yardımlarını ulaştırdıklarını dile getiren Yılmaz, "Durum tespiti için köye ziyarette bulunduk. Yangında evleri zarar gören ailelere un, et ve gıda yardımının yanında mağdur ailelerin çocuklarına mont, kazak, pantolon, etek, bot, çorap ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk. Merkezi Avrupa'da bulunan İHO-EBRAR yardım kuruluşu aracılığıyla Ramazan Bayramı'nda 140 yetim ve mağdur çocuğa bayramlık alarak yüzlerini güldürdük. Geçtiğimiz kasım ayında ise 40 yetim çocuğa kışlık elbise yardımında bulunduk (mont, kazak, pantolon, etek, bot, çorap). Bizler, Umut Kervanı Vakfı aracılığı ile onlarca aileye, 'yetim aile' ve 'kardeş aile' projesi çerçevesinde nakdi yardıma bulunduk. Hayırseverler aracılığı ile 3 öğrenciye düzenli olarak burs verdik ve hala burs vermeye devam ediyoruz. Yetim, öksüz, mağdur ve muhtaç durumda olan 600'den fazla aile tarafımızdan tespit edilmiş olup çoğu şu anda kendilerine uzanacak yardım eli beklemektedir." şeklinde konuştu.

Yılmaz, "Hayırseverlerin yapmış oldukları yardımlarla 2019 yılı içinde il genelindeki muhtaç ve mağdur aileler ile Elazığ'ımızda bulunan Suriyeli ve Afgan muhacir kardeşlerimize, Toplamda 2 bin 264 aileye 314 bin 200 TL değerinde yardımda bulunduk. Amacımız 2020 yılında daha çok aileye yardım ulaştırmak ve kayıtlarımızda bulunan bütün fakirlere yardımda bulunmaktır. Bu yardımların muhtaç ailelere ulaşmasında emeği geçen tüm hayırseverlere, dernek üye ve gönüllülerine ve burada bulunan basın mensuplarına Elazığ Umut Kervanı olarak teşekkür ediyoruz. Rabbim yar ve yardımcıları olsun." dedi. (Mustafa Daştan-İLKHA)

 


https://ilkha.com/guncel/elzig-umut-kervani-2019-yili-faaliyet-raporunu-acikladi-112741

Paylaş: