Domuz etini dana eti diye yedirmeye devam ediyorlar

Tarım ve Orman Bakanlığının kamuoyu ile paylaştığı tağşiş listesine göre, bazı firmalar et, sucuk ve kebapta domuz eti kullanırken, kimi marka çaylarda ise boya kullanıldığı, kimi içeceklerde de ilaç kullanıldığı tespit edildi.

Domuz etini dana eti diye yedirmeye devam ediyorlar

Advert

Tarım ve Orman Bakanlığının, 2020 yılına ait ilk tağşiş listesi kamuoyu ile paylaşıldı.

Gazlı içecekten bala, çaydan zeytin yağına, çikolatadan ete kadar taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürün belirlendi.

Laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürün Bakanlığın internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1443 firmaya ait 3202 parti ürün tüketicilerin bilgisine arz edildi.

Taklit tağşiş listesine ulaşmak için tıklayınız. (İLKHA)


 

Advert

Paylaş: