Elazığ'daki Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavında Elazığ il genelinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Elazığ'daki Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından birçok il ve ilçe merkezinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavında Elazığ il genelinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Yeni İhya Der’in Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre merkezinde düzenlediği etkinlikte dereceye giren vatandaşlara ödülleri takdim edildi.

Harun Ayaş Hoca’nın Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda ezgiler seslendirildi. Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ Koordinatörü Mehmet Zülfü Öztürk yaptığı konuşmada, Siyer Sınavının kaybedeni olmayan bir yarışma olduğuna vurgu yaptı.

Öztürk, "Bu sınavı yapmamızdaki amacımız Allah’ı ve Peygamberini tanıtmaktır. Bu şekilde Hz. Peygamberi insanlara anlatarak onun davasını ve mücadelesini öğretip daha iyi nasıl kulluk yapabiliriz diye bu etkinliği düzenledik. Allah, Peygamberine tabi olmamızı, bize ne verdiyse almamızı, neyden de sakındırdıysa uzak durmamızı istiyor. Kardeşlerim, geçen yıla göre katılımın 2 kat arttığı bu sınavımıza inşallah önümüzdeki yıllarda katılım daha da artacaktır. Biz istiyoruz ki Hz. Peygamberin hayatının girmediği ev, okul hiçbir yer kalmasın." şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Bahşi ise, sendika olarak daima bu tür etkinlikleri destekleyeceklerini belirterek, sınavda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program, dereceye giren katılımcılara ödüllerinin verilmesiyle son buldu. (İLKHA)

 


 

Paylaş: