MÜSİAD Elâzığ Şubesinden Ankara Barosu'na kınama

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elâzığ Şubesi Başkanı Mehmet Özeren; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında, Ramazan ayının ilk Cuma günü verdiği hutbedeki açıklamaları nedeniyle dava açan Ankara Barosu'nu kınadı.

MÜSİAD Elâzığ Şubesinden Ankara Barosu'na kınama

Advert

Cinsel sapıklık ile ilgili bilgilendirmeleri sonrası, Ankara Barosu ve birkaç sosyal medya kullanıcısı tarafından linç edilmeye çalışılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a, MÜSİAD Elazığ Şubesi sahip çıkarak Kur'an hükümlerinin konuşulmasına tepki gösterenler kınandı.
 
"Bir baro ve destekçileri hadlerini aşarak İslam'a ve toplumun ortak değerlerine dil uzatma cüretinde bulunmuşlardır"
 
MÜSİAD Elâzığ Şubesi Başkanı Mehmet Özeren, "Haddini aşanlara haddini bildirmek bizlerin aslı görevidir. Diyanet İşleri Başkanı yalnız değildir. Sayın Diyanet İşleri Başkanı Cuma hutbesinde zinayı ve eşcinselliği eleştirmesi onun asıl görevleri arasında olup ahlaki çöküntüye daha fazla gitmemesi için toplumu uyardığı bu açıklamada Sayın Erbaş'ın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Bir baro bozuntusu ve bunun destekçileri hadlerini aşarak İslam'a ve toplumun ortak değerlerine dil uzatma cüretinde bulunmuşlardır." ifadelerini kullandı.
 
"Baronun 'Çağlar öncesine ait' söylemi, Kur'an'ın hükümlerine açıkça karşı çıkmaktır"
 
Söz konusu baro ve destekçilerinin, "Çağlar öncesine ait" diyerek açıkça Kur'an'ın hükümlerine karşı çıktıklarını, İslam'ı ve ona inananları aşağılamak amacını güttüklerini söyleyen Özeren, "Unutmayın ki sizin gibiler tarih boyunca vardı, şimdi de var ve kıyamete kadar da var olacak. Sizler Neml Suresi 56. ayette de belirtildiği gibi sapkınların sesi ve soluğusunuz. Bizler çocuk tecavüzcülerine değil, bütün taciz ve tecavüzlere en ağır cezayı, hatta idam cezasının verilmesini savunanlar, sizler ise bunlara karşı çıkarak ikiyüzlü olduğunuzu bir kez daha belirtenlerdensiniz." dedi.
 
"Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı destekliyoruz"
 
Baro ve destekçilerine seslenen Özeren, "Kadınların ve çocukların sadece bir cinsel objeye dönüşmesi ve toplumun ahlakını bozmak için kadın haklarını savunur gibi görünüp onları iğfal ve istismar eden sizlersiniz. Bizler 8-9 kuşak değil Hazreti Adem'e kadar iffetle kalan, bu değeri koruyan, savunan duygu ve düşünceleri savunuyor, Sayın Erbaşı destekliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: