Diyarbakır'da 7 milyon 571 bin kök keneviri ve bir ton 600 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Bağlan ve Kabakaya köyleri kırsalında 89 noktada PKK'ye yönelik yapılan operasyonda 7 milyon 571 bin 62 kök kenevir bitkisi, bir ton 600 kilogram esrar ele geçirilirken bir kişide gözaltına alındı.

Diyarbakır'da 7 milyon 571 bin kök keneviri ve bir ton 600 kilo esrar ele geçirildi

Advert

Diyarbakır Valiliğinde yapılan açıklamada, PKK ile uyuşturucu ticareti yapanlar arasında olan bağı somut deliller ile ortaya koymak amacıyla Lice ilçesine bağlı Bağlan ve Kabakaya köyleri kırsalında operasyon düzenlendiği belirtildi.
 
Operasyonda, son 4 yıl içerisinde ülke genelinde tek seferde ele geçirilen en büyük uyuşturucu maddesi olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
Söz konusu operasyonda, önceden tespiti yapılan; 89 farklı noktada 7 milyon 571 bin 62 kök kenevir bitkisi, arazide çalılar arasına gizlenmiş poşetler ve çuvallar içerisinde bir ton 600 kilogram esrar,  kenevir bitkilerini sulamak maksadıyla tarlaların içerisinde kurulu şekilde tespit edilen 8 bin 400 metre uzunluğundaki su hortumu/borusu, 6 adet su motoru ele geçirilmiş, ele geçirilen esrar muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip diğer malzemeler ile birlikte yerinde imha edilmiştir.
Bir zanlının gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Lice İlçesi Bağlan köyünde icra edilen temas araması esnasında, elinde bulunan uyuşturucu maddeyi yere atarak kaçmaya çalışan bir şahıs yakalanarak hakkında adli işlemlere başlanılmıştır. Lice ilçesinde ele geçirilen kenevir bitkisi, son 4 yıl içerisinde ülke genelinde tek seferde yakalanan en büyük miktar olmuş, uyuşturucu maddeyi kaynağında yok ederek milyonlarca vatandaşımızın zehirlenmesine engel olunmuştur." denildi. (İLKHA)
d

Advert

Paylaş: