YKS'ye giren öğrenciler: TYT'de Mabel Matiz sorusuna anlam veremedik

TYT'de Mabel Matiz’in "Fırtınadayım" şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği sorusunu anlamsız bulan öğrenciler, bu tür bir sorunun sorulmaması gerektiğini belirttiler.

YKS'ye giren öğrenciler: TYT'de Mabel Matiz sorusuna anlam veremedik

Advert

Üniversiteye giriş için bu yıl üçüncü defa uygulanan YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi başladı. 2 milyon 437 bin 119 adayın başvurduğu YKS’nin ikinci oturumuna giren öğrenciler ilk oturumun Türkçe sorularının zorluğundan yakındı.
 
YKS'nin ilk oturumunda özellikle Türkçe soruların zorluğundan şikâyet eden öğrenciler, Mabel Matiz’in sorulmasına da anlam veremediklerini belirttiler.
İlk oturumda özellikle Mabel Matiz'le ilgili soruyu garipsediğini belirten öğrencilerden Halil İbrahim Akın "Şu an için ne desek boş. Dünkü sınav zordu. Öyle bir sorunun gelmemesi lazımdı ama sorulmuştu. Biz de yapmak zorunda kaldık. Sınav bizim için zor bir sınavdı.” dedi.
 
İlk oturumda sayısal bölümden sorulan soruların kolay, Türkçe sorularınsa zor olduğunu belirten Ali Ulaş "Türkçe bizi baya bozdu. Bir buçuk saatimi aldı Türkçe soruları. Sanatçı sorusu bana göre çok doğru bir soru değildi. Bu soruyla şimdiyle edebiyatı birbirine bağladılar. Ben o soruya bir anlam veremedim." ifadelerini kullandı.
 
Berkay Yıldırım "Özellikle Türkçe zordu. Türkçe soruları zamanımızı çok aldığı için matematik sorularına da yeteri kadar zaman ayıramadık. Bizim için bugünkü sınav da önemlidir. Mabel Matiz'le ilgili soruyu pek mantıklı bulmadım. Soruldu, yapacak bir şey yoktu, biz de cevapladık." şeklinde konuştu.
 
TYT'de Mabel Matiz sorusunun gereksiz olduğunu söyleyen öğrencilerden Ufku Çiçek "İlk oturumda Türkçe dışında kalan diğer sorular yapılabilir sorulardı. Türkçede zorlamışlardı aslında başarılı da oldular. Mabel Matiz sorusu bence gereksiz bir soruydu. Öğrencilerin kafası karıştı o soruda. Sosyal medyada da büyük tepki aldı." ifadelerini kullandı.
 
TYT oturumunda olduğu gibi AYT oturumunda da öğrenciler kadar alilerin de heyecanları gözden kaçmadı. Birinci oturumda bir dakika geç kalanların sınava alınmaması üzerine bugün okul önleri ve okul bahçeleri erkenden gelen öğrenci ve velilerle doldu taştı. Güvenlik aramasından sonra içeri alınan öğrenciler bir yıllık emeklerinin karşılığını almak için sınava girdiler. (İLKHA)
 
 
 

Advert

Paylaş: