‘15 Temmuz darbe girişimin akimkalması Rabbimizin bize bir lütfu, halkın destansı direnişi ve samimi fedakârlığıdır’

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yazılı açıklamada bulunan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün akim kalması yüce Rabbimizin bize bir lütfu, halkın destansı direnişi ve samimi fedakârlığı olduğunu ifade etti.

‘15 Temmuz darbe girişimin akimkalması Rabbimizin bize bir lütfu, halkın destansı direnişi ve samimi fedakârlığıdır’

Advert

Kavaklı yaptığı yazılı açıklamada memleketi emperyalizm adına teslim alma teşebbüsü olduğunu vurguladı.

“15 Temmuz gecesi olanları seyretmekle yetinen bazı kesimler darbeci zihniyetin kendilerine “cemaat” ismi vermelerini bahane ederek bütün cemaat ve İslami camiaların tehlikeli olduğu fikrini ısrarla işlemeye devam etmişlerdir”

Kavaklı, “15 Temmuz kalkışması, sadece hükümete karşı değil doğrudan doğruya milletin kendisine yönelen, memleketi emperyalizm adına teslim alma teşebbüsüydü. Bu nedenle başta İslami kesimler olmak üzere toplumun neredeyse tamamı sokaklara dökülüp ihanete geçit vermemiş, emperyalist planlara teslim olmamak için direnmiştir. Vakıa bu iken özellikle 15 Temmuz gecesi olanları seyretmekle yetinen bazı kesimler darbeci zihniyetin kendilerine “cemaat” ismi vermelerini bahane ederek bütün cemaat ve İslami camiaların tehlikeli olduğu fikrini ısrarla işlemeye devam etmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

“Halkın devriminden kendine pay çıkarmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir”

Darbeleri direnişleri ile engelleyen halkımızın bu destansı devrimini kendilerine mal etmeye çalışan zihniyetlere fırsat verilmemesi gerektiğini belirten Kavaklı, halkın devriminden pay çıkarılmaya fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı.

“Darbeler döneminin kapanması ve bir daha hiç kimsenin darbe yapmayı aklından bile geçirmemesi için darbeyi engelleyenlerin ötekileştirilerek darbe teşebbüsüne karşı hiçbir şey yapmayıp halkın devriminden kendine pay çıkarmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir. 15 Temmuz’un yıldönümünde canı pahasına darbeyi önleyenleri bir kez daha rahmetle anıyor, emperyalizm adına namluları millete çevirip 251 vatandaşımızı katleden darbecileri ve destekçilerini lanetliyorum.” dedi.

 

 

Advert

Paylaş: