"Kadını kozmetiğin kölesi haline getirdiler"

Tesettür Seferberliği Platformu, "kadın" temalı konferans gerçekleştirdi.

Advert

Elazığ’da Tesettür Seferberliği Platformu ( TESSEP) tarafından "kadın" temalı konferans gerçekleştirildi.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferans saat 14.00’da başladı. Etkinliğe kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Nisanur Dergisi yazarlarından Aynur Sülün, konferansta yaptığı konuşmada Batı'nın, kadının ekonomik olarak özgürleşmesi adı altında kadınları köleleştirmeye çalıştığına değindi.

Sülün, "Kadını kozmetiğin kölesi haline getirdiler. Makamın, etiketin ve hürriyetin kölesi yaptılar. Hürriyet adı altında bir köle haline getirdiler. Kadın, kendini muhafaza etmiş olduğu oranda özgürdür. Bir kadın kendini reklam malzemesi haline getirtiyorsa, bedeni kullanılıyorsa ve onun üzerinden para kazanılıyorsa bu o kadının özgür olduğunu değil bir köle olduğunu gösterir. Kadını köleleştirdiler yerden yere vurdular." dedi.

Türkiye’de gençlerin yüzde 70’inin bedensel özelliklerini takıntı haline getirdiğini aktaran Sülün, "Gençler aynaya baktıklarında çillerinden iğreniyorlar, mutsuzlar. Çünkü sistem kendinden nefret ettiriyor. Daha fazla kozmetik ürünü satabilmek için kendinden nefret ettiriyorlar." şeklinde konuştu.

Sürekli ihtiyaç hissi uyandırarak kadınları maddenin kölesi haline getirmeye çalıştıklarını belirten Sülün, "Kadına, 'aldığın kadar mutlu ve hür olursun' dediler. Sürekli ihtiyaç hissi uyandırdılar. Kadın aldıkça mutsuzlaştı. Kadını maddenin kölesi yaptılar, konforun kölesi yaptılar, kozmetiğin kölesi yaptılar. Cebini boşaltıp bedeninden nefret etmesini sağladılar. Anneliğini sömürdüler ve ne kaldı ortada? Fıtratından uzaklaşmış, mutsuz bir kadın kaldı. Mutluluk; yaratılış fıtratına göre yaşamaktır." İfadelerini kullandı.

Program, küçük kız çocuklarının tesettür ile ilgili ayet ve hadisleri okuması ile son buldu.

Advert

Paylaş: