Elazığ`da Şubat Ayı Şehadet Ayı Etkinliği Yapıldı

HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları teşkilatınca Elazığ’da " Şehadet Gecesi" programı düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı- Yazar İbrahim Yaz, şehadet kavramının içinin boşaltılmaya çalışıldığını ifade etti.

Elazığ`da Şubat Ayı Şehadet Ayı Etkinliği Yapıldı

Advert

HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları teşkilatı " Şubat ayı, Şehadet ayı" kapsamında şehitleri anmak için "Şehadet Gecesi" programını tertip etti. Programa konuşmacı olarak Araştırmacı- Yazar İbrahim Yaz katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yusuf Yüksel’in selamlama konuşması ile devam etti.

İslam davasının ancak en iyilerinin şehit olduğunu belirten Yüksel, "En azizlerimiz bu dava uğruna kendini feda etmişlerdir. Niye? Çünkü gerçekten iman etmek çok pahalıdır. Bu insanlar Allah’ın dini ayakta kalsın diye kendi canlarını feda etmişlerdir." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı- Yazar İbrahim Yaz, İslam davasının bir bedeli olduğunu ve zirvesinin ise şehitlik olduğunu ifade etti.

Yaz, "Elbette bu yolun bir bedeli vardır. Bu davayı omuzlamak çile gerektiriyor, şehadet gerektiriyor. Bu davayı omuzlamak aileden, maldan bütün sevdiklerimizden ayrılmayı gerektirebilir." dedi.

Yaz, "Öyle bir devirde yaşıyoruz ki şehitliğin bile suiistimal edildiği bir dönem yaşıyoruz. Allah'a ve Resulüne harp açan ideolojilerin şehitlik kavramına sahip çıktığı bir dönem yaşıyoruz. Biz özümüze dönmezsek birileri gelecek bizim değerlerimizle oynayacak ve İslami özünden koparmaya çalışacak ve bu şekilde kendi ideolojilerine uygun bir din anlayışını ortaya koymaya çalışacaktır." ifadelerini kullandı.

Müslümanlar olarak öz eleştiri yapmamız gerektiğini aktaran Yaz, "Biz Müslümanlar olarak bize miras bırakılan İslam davasına sahip çıktık mı? Bunun gereklerini yerine getirdik mi? Bu uğurda nasıl bir bedel ödedik? Şehadeti istemek sadece dua ile olacak bir şey değildir, şehadet aynı zamanda bir eylemdir. Şehadet bir ameldir." şeklinde konuştu.

Program Harun Ayaş hocanın yaptığı dua ile son buldu. (Ebubekir Yavuz- İLKHA)

 


 

Advert

Paylaş: