Arıcak`ta Üzüm ÇalıştayıYapıldı

Arıcak Kaymakamlığı koordinesinde Arıcak İlçe Tarım Müdürlüğünce düzenlenen Arıcak Üzüm Çalıştayı 13 ve 14 Mart günü yapıldı.

Arıcak`ta Üzüm ÇalıştayıYapıldı

Advert

Arıcak Kaymakamlığı koordinesinde Arıcak İlçe Tarım Müdürlüğünce düzenlenen Arıcak Üzüm Çalıştayı 13 ve 14 Mart günü  yapıldı.

            Arıcak Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen çalıştay Dün saat 10:00 Arıcak Kaymakamlığı toplantı salonunda başladı.

Üzüm Çalıştayına; Arıcak Kaymakamı Mevlüt ŞEKERCİ, Arıcak İlçe Belediye Başkanı Ferit YILDIRIM, Üçocak Belde Belediye Başkanı YILMAZ YEGÜL, Erimli Belde Belediye Başkanı Hacı İbrahim YILDIZ, Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube  Müdürü Yılmaz ATAŞ, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selçuk BAYSAL, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünden Zır. Yük. Müh. Tamer UYSAL, Semih YAŞASIN, Serkan CANDAR ve Tezcan ALÇO, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda üzüm yetiştiricisi katıldı.

Çalıştayın Açılış Konuşmasından sonra, bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mevlüt ŞEKERCİ Tarım alanında ilçemizde ana hedefimiz ürün çeşitliliğini artırmak ve verimi yükseltmektir. İlçemizin iklimi ve toprak yapısı buna elverişlidir.  Ülkemizde bağcılık konusunda önde gelen illerden Tekirdağ’da bulunan Bağcılık Araştırma Enstitüsünden uzmanlarımız aramızdalar. Bizler biliyoruz ki yakın bir zamana kadar Arıcak’ta bağcılık ön plandaydı ve insanlarımızın geçim kaynaklarının başında gelmekteydi. Bağlara bulaşan Hastalıktan dolayı üzüm bağlarının terk edilmesi veya beklenen ürünü vermemesine sebep oldu. Bu konu da bizleri, bir adım atmaya, bu sorunu çözmek için çalışma yapmaya teşvik etti. Bağcılık alanında bizlere konunun uzmanları tarafından bilgilendirme yapılacaktır. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyor. Çalıştayımızın faydalı ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Çalıştayın ilk gününde Arıcak İlçesi üzüm bağlarının mevcut durumuna bakış, Ülke bağcılığına bakış, Asma yetiştiriciliği konularında uzman personellerce sunumlar yapıldı. Daha sonra çalıştaya soru cevap şeklinde devam edildi.

Çalıştayın ikinci gününde uzmanlarca Bağlarımızın Ziyareti terbiye sistemlerinin incelenmesi ile budama tekniklerinin gösterilmesi ile çalıştay son erdi.

Advert

Paylaş: