HÜDA PAR Kovancılar İlçe Başkanı Karamazı; Kovancılar Belediyesi’nin işçi alımı şefaf bir şekilde yenilenmelidir

Kovancılar Belediyesi toplamda alacağı 13 daimi işçinin duyurusunun doğru bir şekilde yapılmaması, başvuruların hafta sonuna denk getirilmesi, mülakatla işçi alımının gerçekleştirilmesini eleştiren HÜDA PAR Kovancılar İlçe Başkanı İsrafil Karamazı işçi alımının şefaf bir şekilde ve noter huzurunda yapılmasını istedi.

HÜDA PAR Kovancılar İlçe Başkanı Karamazı; Kovancılar Belediyesi’nin işçi alımı şefaf bir şekilde yenilenmelidir

Kovancılar Belediyesi kendi bünyesinde 13 İşçi alımının duyurusunu, Cuma günü geç saatlerde sosyal medya ve haber sitelerine düşmesi ve son başvuru tarihinin 14 Temmuz 2024 Pazar günü olması dolayısıyla vatandaşların başvuru yapmasını zorlaştırdığını belirten Başkan Karamazı şunları dile getirdi.
“Önceden işe alınan kişileri resmileştirilme süreci iddiası endişe vericidir”
“12.07.2024 tarihinde saat 23:00 civarında, Kovancılar Belediye Başkanlığı'nın 13 daimi işçi alımı yapacağına dair resmi evrakların haber ajansları ve sosyal medya ya düştüğünde öğrenmiş bulunmaktayız. Bu evraklarda başvuru tarihleri 12.07.2024 – 14.07.2024 mesai bitimi olarak belirtilmiştir. Ancak, bu tarihlerin hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle, başvuru süresi fiilen 12 Temmuz akşamında sona ermiştir.
Haber sitelerinde yer alan görsellerde işçi alımlarının mülakat yöntemiyle yapılacağı belirtilmiştir. Bu durum, ilçe halkına duyurulmadan ve haber ajanslarına ihbar olarak düşen bu işçi alımlarının şeffaflıktan uzak olduğunu göstermektedir. Ayrıca, işe alınacak kişilerin çoğunluğunun encümen yakınları ve seçim döneminde iş sözü verilen kişiler olduğu ve hatta bazılarının şuan çalıstığı iddiaları kamuoyunda ciddi endişelere yol açmaktadır.” dedi.
Sürecin adil olmasını isteyen HÜDA PAR Kovancılar İlçe Başkanı İsrafil Karamazı sözlerine şu şekilde devam etti;
“İşçi alımı süreci şeffaf bir şekilde mülakatsız, noter huzurunda yeniden yapılmalıdır.
“Bu sürecin tüm şaibelerden arındırılması ve adil bir şekilde yürütülmesi adına, mevcut işçi alımı sürecinin iptal edilerek yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz. Belediye Başkanı, defaatle belediyede fazla personel bulunduğunu ve kısa vadede herhangi bir alım yapılmayacağını, yapılacaksa da bu sürecin adil ve şeffaf olacağını ifade ettiği bilinmektedir.
Bu doğrultuda, işçi alımı yapılacaksa sürecin yeniden ve şeffaf bir şekilde ilan edilmesi, bu ilanın belediyenin resmi web sitesi ve diğer uygun kanallardan açıkça duyurulması ve işe alım usulünün mülakat yerine noter huzurunda kura yöntemi ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu, kamuoyunun endişelerini giderecek ve belediyemize duyulan güveni pekiştirecektir. Aksi takdirde, önceki yönetimlerin hatalı uygulamaları devam edecek ve şeffaflık ile adalet beklentileri karşılanmamış olacaktır.” dedi

 

Paylaş: