Üç Bakan Elazığ'daki depremle ilgili son bilgileri paylaştı

Deprem bölgesinde çalışmaları takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ortak açıklama yaptı.

Üç Bakan Elazığ'daki depremle ilgili son bilgileri paylaştı

Advert

Elde edilen son verileri paylaşan Bakan Soylu, Malatya Doğanyol'da 4, Elâzığ'da 18 vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getirdi.
 
Deprem olduğu andan itibaren 39 kişinin enkaz altından kurtarıldığını dile getiren Soylu, enkaz altında halen 22 kişinin olduğunu söyledi.
 
Adıyaman Cezaevi’nde hasar oluştuğunu belirten Soylu, cezaevinin boşaltılması hususunun değerlendirildiğini belirtti.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Sağlık kuruluşlarımıza müracaat eden kişi sayısı bin 31 oldu. 382 vatandaşımız yaralıydı. 382 yaralı içinde serviste hala takibi yapılan 128 hastamız var." dedi.
 
34 kişinin yoğun bakımda olduğunu belirten Bakan Koca, "Durumu kritik olan herhangi bir hastamız yok. 8 hastamız ameliyat edildi. İhtiyaç halinde 4 sahra hastanesi kurulacak. Milletimizin başı sağ olsun." şeklinde konuştu.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise "Şu an itibariyle bakanlığımıza bağlı ekiplerimizle hasar tespit çalışmaları yürütüyoruz. Elâzığ'da 5 binamız yıkık. Ağır ve hafif hasarlı pek çok bina var. Buna ilişkin tespitler hızlıca yapılıyor." dedi.
 
Bakan Kurum, içme suyuyla alakalı herhangi bir alt yapı probleminin bulunmadığını da belirtti.
 
"Yaralı ve vefat eden vatandaşlarımıza nakdi yardım yapmak amacıyla ailelere valiliklerimiz hızlıca nakdi yardım yapacak." diyen Kurum, "6,8 şiddetinde bir depremde bu kadar az hasarla sadece 5 binamız yıkıldıysa aldığımız önlemler sayesindedir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: