Yıllarca güvenlik endişeleri nedeniyle istifade edilemeyen Akdağ (Deştê Botan) Yaylası, şimdilerde hayvancılık ve arıcılıkla geçimini sağlayan köylülere ev sahipliği yapıyor.
Mehmet Özcan da baba mesleği olan arıcılığı 2500 metre rakıma sahip Akdağ Yaylası'nda sürdürerek yıllarca bakir kalan yaylanın bitki örtüsü ve florasından istifade ediyor.
10 yıldır arıcılık mesleğini icra ettiğini söyleyen Özcan, son yıllarda bal sezonuyla birlikte Akdağ'ın zirvesine çıktıklarını söyledi.
Özcan, "Buranın bitki örtüsü çok zengin; kekik, künkör, keven ile birlikte birçok çeşit çiçek bulunmaktadır. Diğer çeşitli bitkilerin balını müşterilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz." dedi.
Arıcılıkta birçok bilginin olduğuna işaret eden Özcan, bu alanın ayrıca keşfedilmeyen sır birçok sırrının olduğu belirtti.
Akdağ Yaylası'nda hayvancılık ile geçimini sağlayan insanların da olduğunu ifade eden Özcan, şöyle devam etti:
"Ama arıcılık için bu yöre, en zengin yaylalardan biridir. Ballarımız katıksız olup tamamen doğal üründür. Burada kara kovan ve suni petek dediğimiz iki çeşit bal üretimi yapmaktayız. Süzme balı suni petekten yapıyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.