El emeği ürünleriyle aile ekonomisine katkıda bulunuyor

Elazığ'da ikamet eden Filiz Subaşı, hobi olarak yaptığı el emeği örgülerle aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

El emeği ürünleriyle aile ekonomisine katkıda bulunuyor

El sanatları kursuna giderek dikiş nakış kursu alan Filiz Subaşı (55) el işi ürünlerini boş vakitlerinde hobi olarak sürdürüldüğünü daha sonra ise bunu aile ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla ticarete çevirdiğini söyledi.

Daha önce akrabalarına ve komşularına kendi el emeği olan ürünleri hediye eden Subaşı, 3 yıl önce açtığı internet sitesi üzerinden ürünlerini sattığını belirtti.

İnternet sitesi sayesinde kendi ürettiği el işi, göz nuru ürünlerini Türkiye’nin birçok yerine gönderdiğini ifade eden Subaşı, yaklaşık bir yıldır Elazığ Belediyesi tarafından Harput’ta açılan El İşi Göz Nuru çarşında ürünlerini sergilediğini söyledi.

Yaptığı iş dolayısıyla çevresi tarafından takdir edildiğini belirten Subaşı, “Daha önce bu işi hobi olarak yapıyordum. Eş, dost, akrabalara hediye olarak yapıyordum. Sonradan internet üzerinden yapmaya başladım aile bütçesine katkıda bulunmak için. Elazığ Belediyesinin burayı açtığını öğrenince buraya müracaat ettim şimdi burada yapıyorum. Bu yaptığımın aile bütçesine bayağı katkısı oluyor. Bu imkânı bize sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Yaptığı ürünler hakkında bilgi veren Subaşı, Elazığ’ın yöresel kültürünü yansıtan başörtüleri, sofra bezleri, bebek magnetleri çocuk kıyafetleri, patik gibi ürünleri burada sergilediklerini belirtti.

Yaptığı el emeği ürünlere ilginin yoğun olduğunu kaydeden Subaşı, “Bu işi yaptığım için sağ olsun ailem ve akrabalarım bana destek oluyor. Yetiştiremediğim yerde onlarda bana yardımcı oluyorlar. Herkes bu yaptığımın çok güzel bir şey olduğunu her yerde böyle bir imkân olması gerektiğini söylüyorlar alışveriş yapıyorlar” şeklinde konuştu. (İLKHA) 



 

Paylaş: